Ředitel v Praze, co tam dělal?

Ve dnech 26. - 28. března ohlašoval plán akcí na Bakalářích nepřítomnost Jana Heřty seniora na naší škole. Jediné strohé odůvodnění tvořila jakási "porada ředitelů gymnázií" a pokud jste stejně paranoidní jako já, je tento článek přesně pro vás a pokud ne, stejně si ho přečtěte.

Jelikož se nový představitel vedení školy přirozeně projevil jako reformátor, zjistil jsem pomocí vlezlých otázek některé informace, které nás snad připraví na případné změny inspirované ostatními řediteli.

Žádná služební cesta by se pravděpodobně nekonala, pokud by náš ředitel nebyl členem Asociace ředitelů gymnázií.zdroj: http://www.labut-pec.cz/cz/index.php Tato organizace sdružuje ředitele gymnázií za účelem vzájemné výměny informací a poznatků právě na sjezdech, jako byl tento. V tomto roce se sešli v kongresovém hotelu Clarion na Vysočanech.  Za tři dny sjezdu projednali mnoho témat jako například postavení ředitelů škol v minulosti a dnes, vzdělávací koncepty pro budoucnost, možnosti podpory nadaných žáků, příjímací  a maturitní zkoušky, ale také problematiku užívání návykových a psychotropních látek, u kterých byly nade vší pochybnost dokázány souvislosti s poruchami mozku.

Dále to vypadá, že naše škola začíná nasedat na vlak pokroku a to elektronizací učiva, která se pravděpodobně uskuteční ve třech základních krocích, seřazených podle obtížnosti realizace takto: Nejlehčí je podle všeho sehnání elektroniky, obtížnější je vyškolit pedagogy a největší problém patrně nastane při shánění elektronických výukových materiálů, kterých je v současné době jako šafránu. Nezapomínejme, že toto nejsou události zítřka a určitě se jich nedočkají Ředitelletošní maturanti. Tedy pokud několikrát nepropadnou.

Nelze opomenout ani Studentský klub, jehož nastartování poněkud skřípe, ale jede.

Osobně považuji závěry u článků za nepotřebné, protože názor byste si měli udělat bez cizí pomoci. Já jsem se své paranoi zbavil a usoudil jsem, že náš zánovní ředitel si jistě zaslouží plnou důvěru.

 

 

Komentáře