Lázně a škola? Vždyť je to skoro to stejné

Někteří mí spolužáci mě každý rok přibližně v polovině května mají chuť ukamenovat. Důvod jejich agrese je přitom vcelku prostý a já jejich rozčílení mnohdy i chápu. Komu by se nechtělo strávit poslední měsíc a půl školního roku mimo školu, že? A jaký hlupák by nevyměnil domácí úkoly a příšerné písemky za čvachtání v bazénu, relaxaci při masáži a uvolnění ve vířivce? Musím vás ale upozornit, že pobyt v lázních není vždy tak růžový, jak by se na první pohled mohlo zdát.
DSC_0093



Člověk by si pomyslel, že jakmile bude v lázních, tak se bude do odpoledne válet v posteli, pak si zajde do bazénu, následně na masáž a večer si s pizzou lehne do postele a bude sledovat filmy. Možná to někde takto funguje, tady v Krkonoších máme malinko jinačí program.

Matematika a tělocvik po ránuVstává se v 6:15. Máte půl hodiny na to, abyste se umyli, ustlali si, převlékli a holky se pomocí make-upu ještě musí stihnout transformovat na člověka. Zde jde o každou minutu. Přepočítáváte si, kolik vás ještě zbývá času, zda jste na něco nezapomněli, jestli máte pořádně zastrkané prostěradlo... A k tomu musíte vše provádět v takové rychlosti, že já, jakožto nízkotlaká osoba a po ránu absolutně nepoužitelná, mám pocit, že každou chvíli odpadnu.

Cizí jazyky v kartičce procedurDalší hrozný problém. Když už se naučíte, v jakém patře je bazén, v jaké místnosti vířivka, kdy máte chodit do šatny nalevo, kdy napravo, nebo zda jste si nezapomněli plavky, ručník, gumičku ... Musíte i rozumět, co daná procedura znamená.



  • Klimatoterapie - Zjednodušeně řečeno, musíte na každý den vypadnou alespoň na půl hodinku ven, abyste se nadýchali čerstvého vzduchu. Marně se jim snažím vysvětlit, že žiju skoro celý svůj život na Šumavě a zdravého vzduchu mám plné nozdry.

  • Interferenční proudy - Co byste se dozvěděli na internetu: 


Inteferenční proudy jsou dva navzájem působící proudy sinusového průběhu o jiných frekvencích. Jako nosnou vlnu označujeme frekvenci dopravující (u dvoupólové interference) nebo vytvářející (u čtyřpólové interference) nízkofrekvenční terapeutickou vlnu. Do tkáně jsou přiváděny dva středněfrekvenční signály s různou frekvencí f1 a f2. Interferencí ve tkáni dochází ke vzniku proudové vlny o kmitočtu: AMF = f1 - f2 


Doopravdy vám pouští nějaký proud do zad a je to moc příjemné.



  • Ergoterapie - Půl hodinky vyrábíte postiženou končetinou (rukou, nohama by to šlo hůř) věci. Kreslíte na sklo, modelujete z keramiky nebo pletete náramky přátelství. Jednoduše - výtvarka, kde váš výtvor může vypadat sebehůř, ale i tak budete pochváleni.

  • LTV - By klidně mohlo znamenat Lítost trvalého vyčerpání nebo Lakota tlustého vojáka nebo Líbej trochu víc, bohužel se za touto zkratkou skrývá nudný Lázeňský tělocvik. (Kde k naší smůle musíme cvičit.)

Škola tu ale taky je!Tři hodiny denně...
ZSV při bazénuZkuste si představit nádherného plavčíka. A pak si ho představte ještě stokrát krásnějšího. A teď zkuste kolem něho projít a ovládnout se. Ano, chce to velkou dávku sebeovládání, ale všechno jde, když se chce ...

 A to by byla škola v lázeňském podání. Když se to vezme kolem a kolem, není to takový rozdíl, jenom ... Dobře, už jsem zticha. Štůdákům přeju poslední dva poklidné týdny a pak HURÁ na prázdniny!

P.S. Važte si jídla ze školní jídelny. Opravdu...

Komentáře