Naše hodnocení

Hodně jsme přemýšleli, co máme napsat. Trvalo nám to "tři minuty" a řekli hodnocení. Tak proč ne?
První problém byl, co budeme hodnotit film nebo knihu. Dnes jsme tedy napsaly hodnocení na film. Další problém byl jaký film. Tak jsme se rozhodly, že bude o opicích.




Je velmi málo filmů o opicích. Vzaly jsme ty novější  ... Tam patří ,,Zrození planety opic,,.

Tady je krátký děj:
Vědec Will Rodman testuje na opicích svůj lék na Alzheimerovu chorobu. Opici Jasnoočce díky tomu vzroste inteligence. Když ji Will chce ukázat komisi, Jasnoočka napadne ošetřovatele a musí být zastřelena; proto je Willův lék odmítnut. Ukáže se však, že Jasnoočka porodila mládě, aniž by si toho někdo všiml, a to bylo pravým důvodem její agresivity.
Willův nadřízený Steven Jacobs nařídí opic se zbavit, ale Will nedokáže mládě Jasnoočky zabít, takže si je tajně vezme k sobě domů; pojmenuje je Caesar. Naučí jej znakovou řeč, hrát šachy a bezchybně řešit úlohu Hanojské věže.



Willův otec trpí Alzheimerovou chorobou a Will mu tajně dá svůj preparát, ačkoli nebyl ještě schválen k testování na lidech. Otcův stav se na několik let pronikavě zlepší, ale pak nemoc opět vítězí. Will začne vyrábět ještě účinnější preparát. Ten na opice výborně funguje, ale nikdo netuší...


A tady necháme trochu napětí. Film je z roku 2011. Má velmi dobrou grafiku a něco vás i naučí.
Film je napínavý, dobrodružný, ale taky trochu děsivý. Mohlo tam být víc akcí.
Ale některé scénky film zachraňují, víc nebudeme prozrazovat.
Film bychom doporučily hlavně těm, kterým se líbí téma OPICE.
Kdyby vás chytnul, tak se můžete těšit na další ,,Úsvit planety opic,,.


Obrázky: www.fandimefilmu.cz

Komentáře