Čtyři roční období za jediný večer

Naposledy se podívat, jestli mám lístek, a můžu vyrazit. Pro mě jen další maturák, který se liší jen tím, že o něm musím napsat článek, ale pro třídu 4. A večer, na který jen tak nezapomenou. 
Hned u vchodu mě čeká milé překvapení v podobě barvy náramku. Sláva, neutrální stříbrná/šedá. Všechny dámy mi jistě dají za pravdu, že dostat oranžový poté, co doma pečlivě sladíme všechny doplňky do modra, není nic, z čeho bychom byly zrovna dvakrát nadšené.

Krátce po osmé začíná předtančení, které (jak už začíná být na maturacích pomalu tradicí) pomáhal vytvářet Tomáš Gaudník. Valčík střídají jiné tance a maturanti si dokonce zahrají i na roboty. Teď už ale rychle posadit, přichází čas na maturitní video.

Ale co to? Video není? Co se dá dělat, video z jeho natáčení nám bude muset stačit. A stačí. Kromě toho, že některým částem nebylo úplně dobře rozumět, se mu nedá vůbec nic vytknout a rozhodně patří mezi ty originálnější kousky. Nezapomenutelný se ukáže být hlavně třídní učitel pan Daněk, který si roli režiséra viditelně užil.

Po videu nastane ten snad nejdůležitější okamžik celého večera. Jaký? No přece slavnostní šerpování. Jen házení drobných mincích po maturantech se ukáže jako poměrně náročná disciplína, protože kolem spolužáka, přicházejícího si pro šerpu, vytvoří ostatní prakticky nepřehoditelnou uličku. Zda to byl účel nebo ne, se asi nedozvíme. Škoda, že maturanty kvůli tomu skoro nevidím. Myslela jsem, že si konečně prohlédnu i ty sportovce, kteří ve škole moc nebývají.
 
Po povinných tancích s učiteli konečně nastává volná zábava, ať už v sálu nebo v předsálí. Slibované taneční vystoupení bohužel prošvihnu, ale půlnoc i s tradičním překvapením si (vědoma svých redaktorských povinností) hlídám. 

Očekávané půlnoční překvapení. Jaké si 4. A vymyslela? A budou vůbec dost střízliví na jeho předvedení?  Přípravy už něco naznačují. Holky v plavkách a ručnících, kluci nesoucí snowboardy a lyže. To všechno by se dalo v souvislosti s tématem očekávat. Ale na co mají tu obrovskou desku???

A už to začíná. Jaro, léto, podzim, zima. Květované sukně, plavky, holínky a deštníky, snowboardy a lyže. Právě lyžaři nakonec využijí tajemnou desku a sjedou po ní z pódia. Nutno dodat, že to opravdu zvládli bez pádu.


Co říci závěrem? Maturák to byl krásný, ale vždyť to znáte. Nejlepší bude stejně ten náš.

A kdo se plesu nezúčastnil, může se alespoň kouknout na maturitní video.

Komentáře