Pojď a buď na nohou!

Je velkou vzácností, když je člověk zdravý a může prakticky vše. Nemá žádné extra trable, které mu ztěžují život. A i přesto se najdou situace, kdy i postižený člověk má o mnoho zářivější úsměv na tváři a je o tolik více šťastný, než náš zdravý „chudinka“. Paradox že?

I u nás ve Vimperku se našla organizace, která se snaží dětem a mladým lidem se 3. a 4. stupněm tělesného postižení pomoci a udělat je ještě více usměvavými. Jedná se o spolek Šumava na nohou.


Hned na začátek musím zmínit, jak je organizace úžasně podporována. Pomoc se hrne ze všech stran. Nejedná se jenom o mediální šíření například v Prachatickém deníku, vimperk.eu nebo prachatickonews.cz, ale i podporu jednotlivých obcí a měst (Vimperk, Čkyně, Horní Vltavice, Lenora, Vodňany, Netolice, Zdíkov a zároveň byla poslána prosba do dalších 30 šumavských měst).

Momentální stav lidí, kteří potřebují pomoc druhých, je 6 dětí (Bára, Baruška, Pavlík, Jonáš, Lucka, Tomáš). Právě pro tyto děti se Šumava na nohou rozhodla uspořádat večerní koncert, přičemž vybrané peníze půjdou na důležité věci pro každého z našich šesti mladých hrdinů.

               
A teď teda něco málo o koncertu:

Kdy?
19. září 2015

Kde?
KD Cihelna Vimperk

Koho můžu vidět? 
  1. Večer bude zahájen sice ne moc známou, za to velmi vtipnou skupinou Olats Otesoc (jen tak pro zajímavost, zkuste si její název přečíst - A že tuto bandu mladých lidí neznáte? Nevadí! Každopádně pro vás mají vzkaz: „Jsme mladí, snažíme se být hezcí, vtipní a někteří z nás umí hrát na nástroje. Na náš koncert se vám možná nechce, z něj se vám ale už vůbec nebude chtít. My se totiž bavíme, a když se bavíme my, bavíte se i vy! Sejdeme se ve Vimperku. Marie Doležalová, Jan Cina, Milada Vaňkátová, Antonie Vaňkátová a Kateřina Soukupová.“
  2. Dále koncert bude pokračovat jednou z vimperských skupin Narttu.
  3. A jako zlatý hřeb večera v 22.00 na pódium přijde Anna K. a rozhodně předvede výborný výkon!



A co vstupné?
Předprodej bude umožněn od 15. 7. 2015 a cena bude 290 Kč.
Na místě však bude vstupenka už za 350 Kč.




A existuje i
další pomoc, než-li jen zakoupením vstupenky? – žádný problém, naopak!

  1. Zaslání peněžní částky - na účet 267414472/0300
  2. Dobrovolníci při organizaci - zdali by z vás někdo byl odhodlaný přiložit ruku k dílu, neváhejte se ozvat na email info@sumavananohou.cz
  3. „Pro vás od nás“- znáte snad ze svého okolí někoho, který by také potřeboval podobnou pomoc? Opět se neváhejte ozvat na email info@sumavananohou.cz a organizátoři se vám vynasnaží ze všech sil pomoci.





Doufám, že jsem jak o tomto spolku, tak i o blízkém koncertu zmínila vše podstatné a že vás to alespoň trochu navnadilo i pro vaši podporu. Každopádně více informací najdete na webových stránkách www.sumavananohou.cz a na facebooku Šumava na nohou.
                              
Na závěr: Nemyslíte, že tito lidé si také zaslouží nějaké to štěstí? Vy jej máte a můžete jim pomoci. Tak proč to nevyužít. Nebuďme chvíli sobečtí a pokusme se být nápomocni druhým, zas tolik toho přece nechtějí.

Děkuji za přečtení

 

                               

Komentáře