Vrchol sezony královny sportu aneb zlatá Zuzka obhájila titul

V posledním horkém srpnovém týdnu se v čínském Pekingu konalo mistrovství světa v atletice. Sportovci z celého světa se slétli do olympijského Ptačího hnízda, aby se po dvou letech utkali ve 28 disciplínách. V následujícím článku najdete několik nejzajímavějších momentů.


Slovák Matěj Tóth porazil čínské favority a vyhrál s velkým náskokem zlato v disciplíně chůze na 50 km, dokonce si stihl během závodu i odskočit.




Zlato z Moskvy 2013 neobhájil žák legendárního oštěpaře Jana Železného Vítězslav Veselý. Očekávanou medaili nezískala ani světová rekordmanka a čerstvá maminka Barbora Špotáková. Přestože se dostala do finále, oštěp ji nedoletěl tak daleko jako dříve, a proto se nedostala ani do užšího výběru.

Ashon Eaton překonal svůj světový rekord v desetiboji ziskem 9 045 bodů.


Svou smůlu opět neprolomil držitel světového rekordu v tyčce Renauld Lavillenie a nezískal poslední zlato, které mu chybí ve sbírce. Dělené třetí místo pro něho bylo zklamáním.

Legendární sprinter Usain Bolt předběhl na 100 metrech dosud neporaženého favorita letošní sezóny a bývalého dopingového hříšníka Justina Gatlina a jako bonus si přidal vítězství na jeho oblíbené dvoustovce. K jeho úspěchu se přidali i další jamajští sprinteři a společně potvrdili, že jsou nejrychlejší národ světa.


Keňští atleti letos překvapivě ovládli medailové hodnocení národů. Tento rok nezářili jen tradiční vytrvalci, ale národní hymnu si poslechl i oštěpař Julius Jego.


Česká překážkářka Zuzana Hejnová se po vážném zranění dokázala vrátit a porazit i držitelku sezonního rekordu, mladou Američanku Shamier Little.




A zajímavost na konec. Jediný, komu se podařilo Bolta porazit, byl čínský kameraman na Segway. :D


Sportovní anonym ♥

Zdroj fotek: http://www.iaaf.org/

Komentáře