Neseem váám noviinyy...

... poslouuchejte.
Možná si říkáte, co blbnu v listopadu s koledami? Nebojte se, nepřišla jsem drbat ohledně narození Ježíška, ale o nadělení předvánočních dárků, respektive novin.


,,Z mladofrontní krajiny..."
O co jde? My, studenti, dostáváme každý den po dobu šesti týdnů noviny. Co za to? Napsat tři názorové články na daná témata, která redakce Mladé fronty Dnes vybere. A to je všechno? Vlastně ano. Ale je v tom mnohem víc.

,,... pozor dejte."
A v tom je ten problém. Jak se má člověk soustředit na výuku, když před sebou má stránky plného pokušení? Míním tím to, že mi těžko přijde zajímavé tvarosloví, když mi chybí pár prázdných políček v sudoku, že. Já vím, že jako žena bych měla stíhat více věcí najednou, ale upřímně. Cokoli, co se netýká školy, je zajímavější než škola.

A to sudoku rozhodně nepatří k největším zlům. Po třídě, nejčastěji v hodinách fyziky, zaslechnete tiché šeptání v podobě krátkých otázek. ,,Jak je rusky z?", ,,Jemná kaše na čtyry?" nebo ,,Už ví někdo tajenku?". Ano, uhodli jste správně, je to křížovka. Proto se ze třídy 13 A ozývá zklamaný povzdych, když jako přílohu dostaneme Test DNES. Protože v něm zpravidla žádné křížovky nejsou.

Obzvláště oblíbené jsou i horoskopy, které studenti čtou v naději, že jim hvězdy nebo kus salámu (Obě varianty budoucnost předpovídají stejně.) poví, zda budou v den, kdy jim hrozí zkoušení, mít nějaké extra štěstí navíc. Pech potom je, když Jste kreativní  a hýříte nápady., ale u tabule ze sebe nedostanete jedinou kloudnou větu.

Moje oblíbená zastávka, ze které většinou odcházím velmi zklamaná, je stránka věnující se článkům napsanými studenty. A proč to zklamání? Protože mě nikdy nevyberou. Musím uznat, že konkurence je opravdu veliká, ale nikdo nedosahuje takových kvalit jako já. (To by bylo trochu samolibosti.) Ale neztrácím naději a stále doufám, že se mezi šťastlivci objeví alespoň někdo z vimperského gymnázia.

Populární jsou i fejetony, obyčejně psané postaršími dámami, které se za každou cenu snaží být vtipné. Strhla se i zajímavá debata o článku, který pojednával o prostitutkách pro postižené lidi... Každopádně bychom měli Mladé frontě Dnes poděkovat, protože pro některé jedince těchto šest týdnů bylo prvním a také posledním setkáním s novinami. A zejména velký dík patří za tu dvoustánkovou křížovku z minulého týdne. Takže tak.

Komentáře