Kulturně zas na nohou ^_^

Vážení a milí čtenáři, co více říci k tomuto článku než: čtěte, čtěte. čtěte. Připravila jsem si pro vás další rozhovor s Věrou Vávrovou z organizace Šumava na nohou, která se snaží pomáhat dětem a dospělým ze Šumavy s tělesným postižením třetího a čtvrtého stupně. A teď si představte, že 
z takovéto pomoci druhým z toho máme ještě bonusy, koncert a konečně nějak užitečně "zabitý" večer teplého až vroucího léta. 

Více v následujícím rozhovoru O:)



Ahoj Věro,
k velké radosti mám znovu čest s tebou udělat rozhovor. Ale z čeho vlastně ta radost? Z toho, že zase někdo jiný bude mít radost, někdo, komu matka příroda moc nepřála, ale to neznamená, že i tak nemůže být vyloženě "šťastný jako blecha".

Jak se někteří z nás mohli prostřednictvím facebookových stránek dozvědět, Vimperk opět bude "na nohou" a opět se zde uskuteční díky Šumavě na nohou benefiční koncert. Pro jistotu se tě ale zeptám, je tomu opravdu tak?
  • Ahoj Katko, než odpovím na tvoji otázku, chci poděkovat tobě i Goolu, že se o Šumavu na nohou zajímáte. Jsme moc rádi, že nám dáváte v Goolu prostor mluvit o tom, co děláme. A teď k té otázce: Ano, je to tak.
Datum už je zcela jisté, 9. července 2016. Znamená to ale zároveň i to, že jsou jistí i účinkující, kteří na koncertě vystoupí a celý večer nám zpříjemní. Na koho se tedy můžeme těšit?
  • Hlavní host večera je Ewa Farna. Bude hrát od devíti a před ní a po ní budou hrát další dvě kapely, When It Rains ze Strakonic a Lucky Brew z Prachatic.

Ewa Farna

When it rains



Jak bude vypadat rozvržení celého večera? Od kdy můžeme na "místo činu", do KD Cihelny, přijít? A zbude nám pak ještě čas na nějakou pozdě večerní zábavu, anebo je v plánu protáhnout koncert až do druhého dne, do ranních hodin? Budeme muset odcházet jako správné Popelky už o půlnoci?
  • Dobrá otázka. Loni na vás byl připravený DJ Míra Hošek a odešli jste jako Popelky stejně. Cihelna bude otevřená od pěti odpoledne, Koncert začne v 19.00. Ewa Farna bude hrát od devíti a po ní půjde ještě jedna kapela. Myslím, že do půlnoci bude co dělat. Jestli máme pozvat DJ a jet do rána, tak pojedeme. Chcete to? Napište nám na FB a když vás bude dost, tak se Zdenda Kuncl, dramaturg večera, se jistě postará o zábavu až do rána.
Dobrá, koncert mě již teď značně oslovil, chci si koupit lístek, ale kde a od kdy do kdy budu mít vlastně šanci? Minulý rok byl jistý předprodej v Městském kulturním středisku Vimperk a v některých trafikách, ale bude to možné i letos? Nebo se snad tato nabídka ještě rozšíří? A kolik si mám přibližně začít šetřit do prasátka? 
  • Lístky budou v předprodeji od poloviny dubna. Předprodejní místa budou ve Vimperku stejná jako loni: Cihelna, trafika U Jelena a MěKS. Nově půjdou koupit i po internetu. Vypadá to, že online je bude předprodávat Ticketon. Budou stát stejně jako loni, to znamená 290 Kč v předprodeji a 350 Kč na místě. Prasátko to snad unese.
Super, skvělé. O lístku mám už přibližně jasno, ale co mi není zcela jasné je to, že vůbec nevím, na koho letos budu přispívat. Jisté je, že to budou "Šumaváci". Anebo...? Kdopak budou ti letošní šťastlivci? Nebo je to zatím tajné?
  • Tajné to není, je to v jednání. Hledáme pět, šest dětí nebo dospělých z jižních a západních Čech, zkrátka ze Šumavy. Konkrétní jména zatím uvádět nemůžeme, protože jednání s nimi jsme ještě neukončili. Abychom je mohli představit, musíme mít jejich souhlas, a tak daleko ještě nejsme. Lidem, kterým budeme pomáhat, se věnuje naše nová kolegyně, Adéla Jiříková. Zjišťujeme, co budou potřebovat, jaké mají diagnózy apod.
Poslední otázka je pouze jen taková k zamyšlení pro naše čtenáře. Chtěla bych jejím prostřednictvím poukázat na to, jaké úsilí vynakládá váš tým, aby nemyslel jen na sebe, ale měl snahu zajistit co nejvíce peněz na pokrytí všech nákladů na koncert i jinak, než výběrem vstupného, a tím zajistil pro děti a mladé lidi se třetím a čtvrtým stupněm tělesného postižení ještě více peněz.Tudíž, jaké máte letos plány na získání co největší částky z koncertu a ze sponzorských darů a jiných akcí?
  • Až budeme vědět, kolik budeme podporovat dětí/lidí, budeme také vědět, kolik musíme vybrat peněz. Stejně jako loni i letos vyhlásíme veřejnou sbírku a prostředky, které z koncertu vybereme, půjdou do ní. Podle stavu předprodeje budeme vědět, jak si stojíme. Když bude jasné, že koncert nepřinese potřebnou částku, budeme hledat cesty, jak pomoc dofinancovat. Zrovna nedávno jsme domluvili, že by nám v takovém případě přispěl Výbor dobré vůle, Nadace Olgy Havlové. Nicméně nové způsoby, jak financovat koncert i pomoc dětem, hledáme neustále. Právě s tím nám pomáhá nový člen spolku, Petr Lešek.
Děkuji ti moc za poměrně vyčerpávající rozhovor a doufám, že jelikož letošní benefiční koncert pod vaším velením bude v pořadí již druhý, tak vybraná částku bude určitě minimálně dvakrát větší než minulý rok! Držím vám palce, všechny čtyři! :)
  • Děkuju moc, Katko. Za nás za všechny, tedy za Adélu, Janu, Zdenka, Moniku, Radka, Petra, Jirku i sebe, říkám, že ty, celý Gool i gympl jste zváni na koncert. Přijďte, budete se bavit s Ewou Farnou, When It Rains a Lucky Brew a hlavně – pomůžete těm, kteří vaši pomoc potřebují. 

Můžu snad jen ještě doplnit, že předprodej bude i u nás ve škole v třídě č. 14A (6.G), právě u mé maličkosti, takže jakmile se najdou nějací nedočkavci nebo stydlivci, šup hned za mnou ;)


Na závěr jen takové pohlédnutí, které se týká hlavní hvězdy večera Ewy Farne :)
2006 vs. 2015



Doufám, že se na koncertě alespoň s některými z vás uvidím a když tak hned informujte, že jste ti VELCÍ čtenáříí Goolu :P

Brzy na "čtenou" :) 

Komentáře