[Otvírák] Problém redaktorů - jak napsat článek

Víte, co je hlavní důvod, proč nemáme mnohem víc článků? Že redaktoři nemají dost času, protože se musí pořád učit? Kdepak. Napsat článek je vcelku snadné, nejtěžší je přijít na námět. Při redakční radě to pak typicky vypadá nějak takhle:
"Máš něco na příští týden?"
"Nemám, vůbec nic se neděje."

Takže tip pro případné pořadatele akcí ve Vimperku a okolí. Nebojte se, že vám tam nikdo nepřijde, naše redakce tam bude mít zastoupení určitě. Takovou možnost něco napsat si nemůžeme nechat ujít.

Jak skvělý nápad se jeví rozhovory. Vymyslím pár otázek, někomu je pošlu a článek mi napíše on. Pak uplyne týden a odpovědi stále nikde. Dva, tři a vy začnete přemýšlet. Jak mu mám zdvořile napsat, aby se neurazil? Nebo ještě počkám? Ale já ten článek potřebuju!
Že je lepší nahrát si rozhovor naživo a pak ho přepsat? Kdo to už někdy dělal, ví, jak moc je to otravné. Pro ostatní - fakt hodně.


Na co se můžete v následujících dnech těšit? Začíná se nám rýsovat dlouho slibovaný rozhovor 
s ředitelem školy. Třeba si ho do června vážně přečtete. A aby rozhovorů s vládou školy nebylo málo, připravujeme i rozhovory s kandidáty na krále Majálesu. Zbytek je jako vždy překvapení. Pro vás i pro nás.

Komentáře