Slalom na Zadově

Ve čtvrtek 10. března se konaly na Zadově školní závody ve slalomu. Naši studenti zabodovali a hned dva kluci stáli na stupínku vítězů s parádními časy. Dokonce i naše dvě děvčata obsadila obě druhá místa. 

Pouze ilustrativní foto


Celkem nás bylo kolem 60 závodníků z celé republiky. Nejdříve jsme se museli všichni zaregistrovat, navléct se do dresů a koupit permice. Mohli jsme nějakou dobu jezdit, než proběhlo zahájení závodu, což bylo přibližně v 11 hodin.
Závod začali nejmenší a zakončili nejstarší. Jeli jsme každý dvě kola, mezi kterými byla pauza na jídlo a na úpravu trati. Pro mě osobně, a asi i pro ostatní, byla lépe sjízdná trať druhá.
Mezitím než na nás přišla řada jsme si mohli volně jezdit a blbnout, ale došlo i k velmi nemilé příhodě, kdy pro jednoho malého účastníka a žáka školy TGM letěl vrtulník a odvezl ho až do Českých Budějovic s podezřením na vnitřní zranění. 
Závodní jízdy byly velmi rychlé, jelikož většina účastníků slalom doslova prolétla klidně za 24 sekund i méně. Přesto vyhlašovat se začalo až po třetí hodině.

Zleva: Marek Diviš, Adam Počinek, Matouš Koudelka

S očekáváním první příčky obsadili slalomáři z Liberce, kterým všichni přezdívali "mačety". Kdybyste viděli tu jejich "jednu lyži" a podivně zkroucené nohy a jak málem srazili všechny branky, aby se udrželi co nejblíže a byli nejrychlejší, nedivili byste se. Z kategorie studentek na
2. místě skončila naše studentka a snowboardcrossařka Petra Hlávková. Ze studentů obsadil
2. místo náš reprezentant (též) v snowboardcrossu Marek Diviš a 3. místo taktéž reprezentant Matouš Koudelka. Z mladších děvčat se na stupínek dostala i Klára Kukačková z 5.G, která získala 2. místo.

Komentáře