Útržky z redakce

Beseda o první světové válce

Není tomu tak dávno, co se měly třídy 2.A a 6.G dozvědět něco o první světové válce. Beseda
Daliborem Váchou (naším bývalým studentem) se konala 2. března v Městské knihovně ve Vimperku. Všichni jsme se samozřejmě těšili, protože to bylo místo poslední hodiny dějepisu a děvčata žila v naději, že přijdou déle na tělocvik.
Žáci 6.G dokonce přišli se sešity, že si budou dělat poznámky. Netušili ale, že se hlavní téma besedy jen tak letmo zmíní a jinak prakticky celé sezení budeme poslouchat "životní příběh" pana Váchy. A také jak vydal svou první knížku, proč ji napsal a příběh jeho dalších dvou děl. Neříkám, že jeho vyprávění nebylo poutavé, ale nedozvěděli jsme se nic o tématu, kvůli kterému jsme tam šli. Přestože pan Vácha nemluvil moc o tom, o čem měl, tak celkově o válkách vyprávěl poměrně dost. Některé jeho postřehy byly velmi zajímavé, například když si vojáci do svých deníků psali převážně
o nedobrých knedlících, hladu a ženských. 


Vzpomíná na Silvestra

Jedno sobotní březnové odpoledne se konalo v hotelu Zlatá hvězda posezení všech účastníků a pořadatelů každoročního silvestrovského vlaku. Sešli jsme se všichni v salonku ve dvě hodiny a promítání fotek mohlo začít. Zhlédli jsme nejen fotky z minulého ročníku, ale zavzpomínali jsme i na starší časy. Z průvodčích nás tam moc nebylo, vlastně asi jen já s Aničkou a zbytek byli členové spolku. A jelikož já jsem se účastnila druhým rokem a Anička prvním, tak jsme se podívaly daleko do minulosti a nestačily jsme se divit kolik masek už projelo mezi Vimperkem a Kubovkou.
U spousty "historických" fotek jsme se nasmáli a nakonec jsme viděli i ty z minulého roku, které ještě nebyly  nikde publikovány.
Když skončilo promítání, členové spolku začali probírat akce do budoucna a jelikož to se nás netýkalo, odešly jsme dřív. Ostatní se ještě po organizaci letošního roku přesunuli na bowling.

Komentáře