Bohyně v Krumlově aneb máme nejlepší scénář!

Čtvrtek. Osm hodin ráno. Skupina čtyř studentek nesedí v lavicích, nýbrž s plně naloženým autem vyráží směr Český Krumlov. Naše divadelní představení „A. H. A. Tak proto začala Trojská válka“ jsme si vyzkoušely ve Vimperku a teď nás čeká zkouška v podobě divadelního festivalu.

První tři divadla zhlédneme ještě s úsměvem. Po rozborovém semináři se do naší skupinky vkrádá tréma a objevují se první zoufalé výkřiky:
„Já hrát nebudu!“
„Já pak nejdu na seminář!“


Jedině nervozita z toho, že se naše prostěradla trochu poodhrnou, zmizela. Poté, co si v jednom představení kluk svlékl kalhoty a v druhém chodily holky celkem běžně v tričku a kalhotkách, už porotu asi nic nepřekvapí.

Na vzdychání ovšem není čas, za půl hodiny hrajeme. Postavit scénu, obléct, nalíčit, učesat, vyzkoušet akustiku a jdeme na to. Až na malé problémy s padajícím plechem a ztracenou figurkou jsme s naším výkonem spokojené, takže se ještě potěšíme zhlédnutím téměř profesionálního přestavení dvou slečen a můžeme si jít vyslechnout ortel.

Na seminář se vydáváme nervóznější než na jeviště, ale odcházíme vcelku spokojené.  Kritiku, kterou čekáme, dostaneme, ale jinak se porotcům naše hra líbí a dokonce by si přáli další díly. Jediné, co nás trochu zarazí, je pochvala určená pro paní učitelku Slepičkovou: „Je to vtipně napsané. Na to, že jste žena.“

Už jako bohyně (jak nám začali všichni přezdívat) se vydáváme ubytovat do DDM a stesky po chybějící sprše zaženeme procházkou po Krumlově bez turistů a zakončenou posezením v čajovně.

Druhý den nás čekají o něco méně povedená představení (což nám poněkud zvedne sebevědomí) a hlavně vyhlášení výsledků.  Během kulturní vložky tipujeme, kdo postoupí dál. Někoho odhadneme správně, někdo nás trochu překvapí, ale největší překvapení nás teprve čeká.

„Ocenění za scénář získává Spirála Vimperk za inscenaci A. H. A.“ S úsměvem převezmeme, vyslechneme gratulace a hurá domů!

Co říci závěrem? Rozhodně nešlo o dva promarněné dny, dostaly jsme spoustu cenných rad, podívaly se, jak různě se dá divadlo pojmout, načerpaly spoustu zkušeností a inspirace a v neposlední řadě jsme si udělaly krásný výlet do Krumlova.  Bez turistů.

Komentáře