Rozjímání nad vybranými přezdívkami učitelů

Školní řád v písmenu E prvního odstavce hlavy C upravuje způsob oslovování zaměstnanců školy. Naštěstí nedefinuje možnosti označování pedagogů v jejich nepřítomnosti a umožnil tak vznik přezdívek. Ty nejlepší, které pro vás GOOL vypátral si můžete přečíst zde...


Knedlík Tom - Mgr. Tomáš Daněk
Je až s podivem, že tak neabstraktní příjmení se neujalo samo jako přezdívka. Místo toho získal možná pro svou postavu nebo možná pro svou sladkou povahu takovéto alias.

Aragorn - Mgr. Luděk Filip
Jaká podobnost mohla vést ke spojení tak odlišných jmen? Vůdčí schopnosti, tvrdé rysy, nebo snad mocný hlas? Ve skutečnosti jde o hlavu. Zatímco Aragornovi nasadil stříbrnou korunu Gondoru Gandalf, našemu milému učiteli ji začíná nasazovat sám čas a starosti. Na jeho jinak temných skráních se poměrně nedávno začal ukazovat tento znak moci a moudrosti. Jeho přezdívka je ovšem nepřesná. Aragorn se totiž korunovací stal králem Elessarem.


Fanyna - Mgr. Pavla Heřtová
Pokud jste se někdy pokoušeli rozesmát, vystrašit, upálit, vyhodit do vzduchu nebo zastřelit tuto učitelku, jistě nebylo těžké poznat její typickou reakci. Po prvotním šoku jí zůstane na tváři těžko odpáratelný úsměv. Tato povahová vlastnost jí přiřadila nové jméno vzniklé přepisem anglického slova funny.

Moby Dick - Mgr. Jitka Kovářová
Označit dívku jménem románu vám dle mého poskytne klíč k jejímu srdci. Škoda, že snahy tajného ctitele pokazil nějaký překladatel, který přeložil toto stěžejní dílo Hermana Melvilla pod názvem Bílá velryba.

Batman - Ing. Milan Vančura
Postavu naší školy a hrdinu z DC Comics spojuje v tomto případě schopnost zachránit nevinnou oběť (učitele) ze světa zákeřného Jokera (elektroniky). Dále se podobají opaskem obtěžkaným superhrdinským vybavením.

Po tomto článku by mohly být odstartovány pomluvy o snižující se kreativitě studentů. Snad ses, milý čtenáři, pobavil, já očekávám popravčí četu.

Komentáře