Z deníku maturantky – Příprava maturáku

Osm let jsem si říkala, že na gymplu budu celou věčnost, ale najednou hledám naše změny v poslední řádce a za pár měsíců zamávám naší škole naposledy. Maturita se na nás hrne ze všech stran a není hodina, kdy by ji daný učitel nezmínil. Mám trochu obavy, že pokud se bude frekvence stále zvyšovat, nezbude už čas na samotný výklad.

Místo slavné zkoušky dospělosti nás ale momentálně trápí především maturák. Odvážně jsme si vybrali datum už na začátku prosince, což nám ale nebrání myslet si, že máme stále času dost. Jaký je tedy stav dva měsíce a čtyři dny před plesem? Vybrané všechny peníze? Nemáme. Půlnoční překvapení? Nemáme. Video, tombolu, noviny? Samozřejmě… nemáme. Pro ty, které jsem od návštěvy odradila. Nebojte se, sál a kapela bude, takže si můžete aspoň zatancovat.

Peníze až na prvním místě

Prvotní radost z toho, jak jsme hezky ušetřili na sále, vystřídalo rozčarování nad dalšími výdaji. Kapela, zvukař, moderátor, ochranka, OSA, skleničky, šerpy, plakáty, fotograf,… Tisíce lítají na všechny strany a rychle ukrajují z našich omezených prostředků.

Příjemné překvapení je schvalování návrhů. Jistě, téma jsme měnili pětkrát, ale jinak? Zuřivé dohady o barvě šerp a podobné historky slyšeli od bývalých maturantů snad všichni. U nás má rozhodování dva jednoduché kroky. Za prvé, holky něco vymyslí. Za druhé, kluci řeknou, že jim je to jedno. Jak prosté, že? Nedělám si iluze, že by tento systém fungoval až do prosince, ale doufejme, že co nejdéle. 

A teď mě omluvte, jdu zjišťovat, kolik nás bude stát vystoupení. 

Komentáře