Pekelná nemocnice Hellingly

V mém posledním příspěvku jsem se vám pokusila přiblížit ostrov panenek v jižním Mexiku.  Již 
v úvodu tohoto článku jsem se zmínila, že právě tento ostrov posloužil jako předloha k vytvoření hororu. Takovýchto míst je ale na světě hned několik. Dalším zářným příkladem je pekelná nemocnice Hellingly.

Pekelná nemocnice Hellingly má peklo (hell) přímo ve svém názvu. Popravdě to vlastně není nemocnice, ale blázinec. Najdete ho v anglickém Sussexu a funkční byl až do roku 1994. Doživotně tu drželi ty největší šílence a mentálně narušené lidi, kterým podle pověsti velel sám vládce pekel. 


Ptáte se, zda byli lidé v Hellingly opravdu posedlí ďáblem? Podle místních, kteří žijí ve stejnojmenné vesnici, ano. Důkazy o jeho zdejší působnosti najdete na každém kousku této obrovské ruiny. Šílenci tu zanechávali podivné vzkazy, které jsou na zdech namalované dodnes, několik sester záhadně zemřelo a nemocniční personál musel kolikrát přetírat celé cely, na jejichž stěny chovanci namalovali pentagramy a podobné špásy. Do léčebny nikdo z vesničanů nevstoupí, jen další blázni, co mají pro strach uděláno. 

A otázka na závěr...Nepřipomíná vám to tak trochu prostředí z hororu Temné patro?



Komentáře