Gymnázium v roušce Halloweenu

Pamatujete si na projektové dny? Ano, přesně tak! Byly to opravdu ty dva dny před podzimními prázdninami, kdy jsme si mohli vybrat, co budeme ve škole dělat. Někoho uchvátily fyzikální pokusy, jiného malování po zdech nebo poznávání historie. Avšak jeden projekt byl vskutku unikátní. No řekněte sami, kdy se vám podaří přespat ve škole za halloweenské noci, strašit u toho nevinné z primy a sekundy a procvičit si angličtinu? Že nikdy? Nezoufejte! Mám pro vás rozhovor s jednou z organizátorek, která nám leccos poodhalí.

Zdroj: www.google.cz


Jak probíhala příprava halloweenské noci?
Na projektových dnech jsme se rozdělili do skupinek a každá měla na starost něco jiného. Někdo vymýšlel výzdobu, jiní zase plánovali stezku odvahy a nezapomnělo se ani na hry. Všichni jsme si pomáhali a mezi sebou radili, takže musím říci, že vše probíhalo hladce.

Jak se zapojili učitelé?
Učitelé hlavně na vše dohlíželi a v kostýmech vypadali méně hrůzostrašně než normálně. Byla tam i americká rodilá mluvčí a povídali jsme si s ní o Halloweenu - jak tento svátek vypadá v USA i její zážitky z dětství.

Jak vypadala stezka odvahy?
Stezku jsme měli naplánovanou v arboretu. Všichni jsme se oblékli do kostýmů a rozmístili se na stanoviště, kde se musely plnit úkoly. Děti chodily po dvojicích, takže se ani moc nebály. Krásnou atmosféru tomu dodaly také svíčky, nedaleké kostely a hřbitov.

Zdroj: www.google.cz


Co se dělo večer ve škole?
Tak kromě té stezky jsme měli pro děti připravené hry, vzdělávací video o Halloweenu, kde se naučily nějaká nová slovíčka na toto téma a samozřejmě by to nebylo ono, kdybychom si nepustili alespoň ukázky z některých hororů.

V kolik jste šli spát?
Děti i my jsme šli kolem jedenácté, protože některé z nás čekala další den nultá hodina a také jsme ráno připravovali pro všechny snídani. I tak ale bylo učení ve středu náročné a výpisky opravdu stojí za to.

Jak se vám s dětmi pracovalo?
Někdo zjistil, že ho to baví natolik, že by s nimi chtěl pracovat i v budoucnu, a jiní zase, že k tomu nemají absolutně žádné vlohy. Každopádně to byla zábava a vše probíhalo bez problémů. Kdyby to šlo, tak příští rok do toho jdu znovu.


Komentáře