Ozdobené Vánoce

Také tak rádi na Vánoce všechno zdobíte, upravujete, a dostáváte se tak tím do té správné adventní nálady jako já? Ano? Skvěle! V tom případě bychom si mohli založit "Klub zdobičů" a společně vymýšlet a vytvářet nové a nové dekorace. Nápadů není nikdy dost, inspiraci můžeme čerpat odkudkoli a vždycky vzejde něco originálního. Proč? Protože do toho pokaždé dáte kus sebe a uděláte si to tak, jak se vám líbí. A může jít byť jen o změnu barvy. Jelikož si umělci mají pomáhat, ukážu vám teď pár mých oblíbených, a hlavně jednoduchých způsobů na vánoční výzdobu.

Zdroj: www.google.cz

Adventní věnec
Všichni stoprocentně znáte adventní věnec z chvojí. No jasně, klasika. Ale co ho takhle trochu "vytunit". Je to asi dva roky zpátky, kdy jsem v časopise objevila jednoduchý návod na adventní věnec - pozor - z alobalových kuliček! Opravdu by mě v životě nenapadlo, že by se právě z tohoto materiálu dala udělat vánoční dekorace. Z alobalu? To s tím věncem můžu rovnou chytat signál, honilo se mi hlavou. Byla jsem ale opravdu překvapená, protože výsledek byl nečekaný. Stříbrné kuličky v kombinaci s barevnými a k tomu svíčky vhodné barvy...vážení, musím vám to jedině doporučit! Bonusem tohoto věnce je i to, že nemusíte uřezávat větve chudinkám stromům (i tak toho mají na Vánoce dost), protože vám vydrží do dalších let. Jen ty svíčky je pak třeba vyměnit.

Zdroj: www.google.cz

Girlanda z chvojí
To, že si lidé na Vánoce dávají na záclony malé větvičky z chvojí, není žádným překvapením. Můj taťka však tuto tradici u nás posunul o level výš, a to v podobě girlandy! Mohu vám říci, že vše najednou dostalo nový kabát, a když začaly svítit zvonečky, které k tomu byly připevněny, zatajil se mi dech. Pokud nemáte k dispozici světýlka, nezoufejte! Svou girlandu můžete ozdobit i červenými mašlemi, šiškami, ozdobičkami a do chvojí přidat i cesmínku. Uvidíte, že výsledek nezůstane bez nepovšimnutí.

Zdroj: www.google.cz

Ozdoby ze stužek
Už vás nebaví rok co rok kupovat nové ozdoby, protože se rozbily? Mám pro vás vynikající řešení - ozdoby ze stužek. Jsou nerozbitné, a když myslím nerozbitné, tak opravdu nerozbitné! Ne jako skleničky ze známého filmu Pelíšky. Tyhle ozdoby mají totiž srdce z polystyrenu, takže nejen že po nich nebudete uklízet střepy, jsou i velice lehké. A jak na ně? Stačí vám jen stužka, pár špendlíků a již zmiňovaný polystyren požadovaného tvaru (můžete z toho totiž udělat cokoli). Stužky si nastříháte na čtverečky, složíte do tvaru, jako byste chtěli dělat čepičku z papíru, a celé to přišpendlíte. Není to jednoduché? Jen si dejte trochu pozor na špendlíky, jelikož vás z nich může bolet prstík, ale co říkáte... Nestojí výsledek za to?

Zdroj: www.google.cz

Komentáře