Kudy z nudy s Goolem #4

Ani se to nezdá, ale už to bude pomalu týden, kdy jsme nechali naše jarní prázdniny za dveřmi a opět se vrátili do školních lavic. Ale nezoufejme, za chvíli jsou tu další! Existuje mnoho způsobů, jak trávit volno. Někdo si rád pospí a zůstane v posteli celý den a jiní zase radši někam vycestují. Já jsem o ,,jarňákách" zvolila cestovatelskou skupinu a  na několik dní vyrazila do Prahy. Přináším vám tedy pár tipů, co podniknout, pokud právě budete v našem hlavním městě.

Zdroj: www.google.cz


Lodí po Vltavě
Upřímně...nikdy by mě nenapadlo, že jednou nasednu v Praze na loď a budu brázdit ten slavný pražský potok. Ač se může zdát někomu jako nesmysl plout po nějaké říčce, opak je pravdou. Pro mě to byl úžasný zážitek, a uvidíte tak známé pražské památky z jiného úhlu pohledu. No, řekněte sami...viděli jste někdy Karlův most zespodu? Jen vás musím upozornit na to, abyste si pořádně hlídali čas a také místo, odkud vám loďka odplouvá. Opravdu nechtějte běhat po nábřeží a dobíhat váš koráb.

Zdroj: soukromý archiv V. Chrstošové

Matějská pouť
Kdo by ji neznal, tu slavnou ,,Matějskou".  Pokud patříte mezi milovníky poutí, tato zastávka nesmí chybět na vašem seznamu stanovišť. V areálu Výstaviště Praha v Holešovicích se nachází bezpočet atrakcí i stánků - samozřejmě nechybí ani ty s perníkovými srdci. Avšak doporučuji vyrazit dopoledne, protože potom je tam opravdu lidí mnoho a to znamená, že budete na vše velmi dlouho čekat. O dávku nějakého toho adrenalinu tady také nouze není. Pro mě extrémní kolotoče na vás čekají s otevřenou náručí. Stačí jen sebrat odvahu! Dobře si také vytipujte, kdy se hodláte na pouť vydat, protože o víkendu si za vstup trochu připlatíte.

Zdroj: www.google.cz

Trh? Jedině bleší!
Kdo by neznal Prahu a její trhy na náměstích. Zkusili jste však vyjít z centra a trochu se poohlédnout po okraji? Pokud ne, napravte to! I když se to nezdá, o bleší trh je obrovský zájem. Sotva jsme zaparkovali auto! Lidé nabízejí své zboží za opravdu minimální ceny (kromě starožitností samozřejmě) a naleznete tam, na co si vzpomenete - všeho je bezpočet. Vezměte si s sebou pohodlné boty, protože areál je to opravdu veliký a po nějaké době budou vaše nohy prosit o odpočinek. A pokud by vám vyhládlo, nezoufejte! I na ,,blešáku" jsou stánky s občerstvením.

Zdroj: www.google.cz

Samozřejmě to není vše, co se dá v Praze podniknout. Berte to jako takovou malou ochutnávku, a až příště vyrazím do hlavního města, dám vám opět několik tipů (možná i pár netradičních), kam se podívat!

Komentáře