Dva postupy do národního kola!

stock-vector-old-books-stack-and-feather-quill-pen-in-inkwell-vector-isolated-sketch-symbols-of-retro-or-671144476.jpg
 „Evropa ve škole“ je soutěží, jíž jsme se letos opět účastnili jak ve výtvarné, tak v literární části. Jednotlivé školy však mohou do krajského kola nominovat pouze pět prací v každém uměleckém oboru.
Témata letošního ročníku nebyla vůbec jednoduchá, a přesto se s nimi naši studenti dokázali výborně literárně popasovat. V krajském kole tak získali čtyři ocenění, z toho dva postupy do kola národního v obou zastoupených kategoriích.
Ve druhé kategorii (12. – 14. let) se na třetím místě umístila Ester Štěchová z 3. G s dobrodružným příběhem Démon z Château de Noisy. První místo s postupem do kola národního vybojovala Michaela Štouralová (taktéž z tercie) s prací Zapomenutá památka.
Ve čtvrté kategorii (18 – 21 let) vystoupala na pomyslnou druhou příčku Katka Kunclová z oktávy s humornou prací Vítejte ve SMILEndu a první místo opět s postupem do národního kola patří literárnímu dílu (Ne)čtu komentáře pod selfíčky Jany Tomáškové ze septimy.
Práce budou postupně uveřejněny v našem školním časopisu, tak neváhejte a pusťte se do čtení první z nich!
Všem, kteří literárně tvořili, patří naše poděkování a oceněněným děvčatům velké blahopřání. Ať se jim v národním kole, které se letos koná ve Vlašimi 18. a 19. června, daří!

Jana Tláskalová

Komentáře