Kudy z nudy #5



Výlet na Rabí



Ve středu 13. 6. vyrážíme směrem na Rabí. Čeká na nás nejmohutnější zřícenina České republiky.

Setkáváme se v 8:40 na autobusovém nádraží a usínáme v autobuse, který nás unáší směrem do Sušice, když vtom nás budí naše třídní učitelka se slovy:“ Neusínejte, možná nám ujel autobus!“

Nejdřív jsme si mysleli, že nebude tak špatně, ale prší celý den a my jsme promáčení až na kost, ale
i přes to jdeme na židovský hřbitov, který je další zajímavostí Rabí. Ovšem tady nezůstáváme dlouho
a pokračujeme na samotný hrad (nebo alespoň na to, co z něj zbylo.)

Držíme se a s napětím posloucháme pana průvodce, který nás upoutává svým vyprávěním o historii celého Rabí. Dozvídáme se nejrůznější zajímavosti a díváme se na mohutné zdi, které dříve sloužily jako opevnění nebo tvořily obydlí pro vznešené šlechtice.

Jsme návštěvníky starodávné věže, hledíme dolů a dozadu do krajiny. Stále ale máme ruce v kapsách, jelikož je nám zima. Procházíme celým Rabím a užíváme volného středečního dopoledne.

Teď už obědváme v restauraci Vystřelené vočko a dopřáváme si plněné knedlíky, pikantní kousky s hranolky a kuřecí stehno s žampionovou omáčkou a šťouchanými bramborami. Většina z nás se nezapomněla ani připojit ke zdejší Wi-Fi.

Okolo jedné hodiny opouštíme restauraci a rozcházíme se do všech koutů městečka Rabí. Ve 13.20 už nám ale odjíždí autobus směrem do Strakonic, kde nás opouští několik spolužáků a pouze šest z nás pokračuje spolu s paní učitelkou do Vimperka.

Naší exkurzi (a zároveň i třídní výlet) hodnotíme velmi pozitivně, ale i přesto doufáme, že příští rok vyrazíme třeba na paintball.
https://www.google.cz/search

Komentáře