Taneční



Taneční


Jelikož tu máme opět podzim a pomalu se blíží zima, začíná období plesů a tanečních!

Taneční jsou samozřejmě dobrovolné. Buďto se chcete, anebo nechcete zúčastnit. Je to jen na vás. Ale opravdu si to chcete nechat ujít? Naučíte se valčík, polku, cha – chu a další. Naučíte se všechny latinskoamerické, standardní i lidové tance. I když někteří si myslí, že si vystačí s ploužákem.

Na druhou stranu vás nebudou bolet nohy tak jako některé z nás teď. Tím chci pouze poukázat na to, že letos jsou taneční kurzy už v plném proudu a někteří z redaktorů se přímo účastní anebo se alespoň chodí dívat.


Taneční kurzy jsou (dle mého názoru) skvělou zábavou a budete na ně vzpomínat celý život.

Nevím, jak v jiných městech, ale tady ve Vimperku i v Prachaticích jsou taneční velice žádané. Místa pro dívky byla zaplněna během třiceti minut, ale chlapcům se moc nechtělo a plného počtu bylo dosaženo až po několika dnech.

Letošní rok se tanečních kurzů (pod vedením Tomáše Gaudníka) účastní 32 tanečních párů. Postupně se učíme nové a nové tance. Prozatím jsme se naučili mazurku, cha – chu, waltz, valčík, jive, tango
a blues. Nedá se ovšem říct, že tyto tance umíme. Myslím si, že nejen mně, ale i ostatním se pletou nohy, strany i kroky. Každý páteční večer se učíme nové tance. Lekce nám začíná v 19 hodin a končí přibližně ve 21:30. Netančíme samozřejmě celý večer, ale máme dvě patnáctiminutové přestávky
a celý taneční kurz obsahuje celkem jedenáct lekcí (včetně věnečku).

I když je to někdy těžké, věřím a doufám, že si to všichni užijeme, budeme vzpomínat pouze v dobrém a ne na to, jak nás bolely nohy.





Komentáře