Fotbalový přehled - úspěšné období české reprezentace


Od příchodu Jaroslava Šilhavého do funkce trenéra české fotbalové reprezentace se náš herní projev výrazně zlepšil a zápasy s Polskem (15. 11.) a Slovenskem (19. 11.) to jen potvrdily.

Polsko - Česlo 0:1
Třetí duel pod vedením Jaroslava Šilhavého a druhé vítězství. Hned v první minutě se dostal ke střele Jankto, a zapojil tak do akce až třetího polského brankáře Skorupskiho, který dostal v tomto zápase šanci. Devátá minuta přinesla úvodní šanci i pro Poláky, Čelůstka však odvrátil na roh. Po půlhodině hrací doby získávali Češi herní převahu, šance si vytvořil Matěj Vydra a na druhé straně Frankowského ránu vyrazil náš brankář Jiří Pavlenka. Poločas tedy skončil výsledkem 0:0. Sedm minut po začátku druhého poločasu se naše snaha zúročila. Schicka ještě polský brankář Skorupski vychytal, ale s dorážkou Jankta už mohl jen stěží něco dělat, a my jsme tak šli do vedení 1:0. Hned po chvíli mohl vyrovnat polský kanonýr ve službách Bayernu Mnichov Robert Lewandowski. Před prázdnou branou však promáchl, neboť mu poskočil míč. Poláci přidali, ale nás podržel fantastický Jiří Pavlenka. Šance poté byly ještě na obou stranách, brankáři však své týmy drželi. Konečný výsledek - 0:1 pro českou reprezentaci.

Česko - Slovensko 1:0
Čtvrtý zápas pod vedením Jaroslava Šilhavého a třetí vítězství. Slovensko potřebovalo zápas vyhrát, a ze začátku zápasu si tak hned vytvořilo herní převahu a český tým jen bránil, ale úspěšně. Slovensko zahrozilo jen dvěma střelami Marka Hamšíka, se kterými si však český brankář Tomáš Vaclík poradil bez větších problémů. Až od 20 minuty se nám podařilo po herní stránce zápas vyrovnat a začali jsme Slováky trápit směrem dopředu. Ve 32. minutě vybojoval po dlouhém nákopu Schick míč pro Pavelku, ten ho posunul na Jankta a ten hned z první poslal pas za obranu opět na Patrika Schicka, který si s situací poradil náramně a přeloboval slovenského brankáře Martina Dúbravku. Do poločasu jsme si ještě vytvořili nějaké šance, gól jsme však nepřidali a poločasový výsledek tak byl 1:0 pro nás. Do druhého poločasu jsme nastoupili s dobře zabezpečenou obranou, ze které jsme vyráželi do rychlých brejků, které však gólem neskončily. Obrana ovšem pracovala  jak měla  a Slovensko se těžko dostávalo i k náznakům šancí. Možnost měl až 4 minuty před koncem slovenský Duda, ten však bránu netrefil. Konečný výsledek 1:0 pro českou reprezentaci.

Česká reprezentace udržela dvě čistá konta po sobě a ze čtyř utkání pod Jaroslavem Šilhavým dokázala tři vyhrát. Možná se tak začíná blýskat na lepší časy pro českou fotbalovou reprezentaci, která v posledních letech zažívala hodně temných chvil a špatných výkonů.


www.google.cz



Komentáře