Steven Wilson - To the Bone

google obrázky

Steven Wilson je britský hudebník, zpěvák, kytarista a skladatel. Zakladatel rockové skupiny Porcupine Tree ( od roku 1987) působil v projektu Blackfield a byl členem mnoha dalších skupin (Storm Corrosion, Bass Communion...) 

To the Bone je jeho páté studiové album, které vydal 18. srpna 2017, zhruba dva a půl roku po tom, co vydal album Hand. Cannot. Erase. Podle Wilsona je prý album inspirováno progresivními popovými skladbami z jeho mládí. Nálada skladeb se hodně liší, proto tvoří jakousi mozaiku.

Celé album tvoří jedenáct písní. Ninet Tayeb, izraelská zpěvačka, která propůjčila svůj hlas písni Pariah, nebo harmonikář Mark Feltham, který zahrál například v písni Refuge, jsou jedněmi z několika muzikantů, se kterými Wilson spolupracoval. V jeho třech písních si dokonce zahrál slovenský hudebník David Kollar.
Steven momentálně koncertuje v Americe, příští rok ho ale čeká i tour po Evropě. Bohužel do Čech cestu nemá. Nejbližší koncert pro nás je buď v Německu 4. února 2019 nebo v Rakousku 11. února 2019.

Doporučuji poslechnout: Pariah z koncertu v Londýně v Royal Albert Hall:
https://www.youtube.com/watch?v=GwfGi_Qomc8

Komentáře