Vinohradské divadlo

V pondělí 5. listopadu třída 5. G společně s paní učitelkou Zámečníkovou vyrazila do Vinohradského divadla. Žáky čekalo jedinečné představení Shakespearovy hry Romea a Julie se známými českými herci.

Ráno v 5:35 je linkový autobus odvezl do Prahy, ale jelikož se na dálnici hodinu zpozdili kvůli autonehodě, dorazili na nádraží Na Knížecí až kolem osmé hodiny.

Po dlouhé cestě si zašli na snídani do nedalekého Mc Donald´s a potom se svezli metrem, jednou přestoupili a dostali se až k samotnému divadlu.

Někteří žáci (spíše žačky) se převlékli, řádně upravili a zanedlouho začalo představení. Mezi herci se objevila například Sabina Rojková, Tomáš Dastlík a další. Tříhodinové drama probíhalo stejně jako v knize Williama Shakespeara, ale v duchu současného humoru. 

Se smíšenými pocity odjeli žáci metrem na Václavské náměstí, kde jim paní učitelka umožnila hodinový rozchod. Všichni se okamžitě rozutekli do všech možných stran a koutů. Vimperští studenti šli především na oběd a poznat Prahu.

Poté se všichni odebrali zpět do metra a rovnou na nádraží Anděl, kde pak ještě chvíli čekali na zpáteční autobus. Po dvouhodinové cestě dorazili do Vimperka a v 17 hodin se rozešli domů.

Celý výlet byl velkým zážitkem, a to především pro ty, kteří ještě nikdy předtím v divadle nebyli.


Komentáře