Lyžařský kurz 2019

Lyžařský kurz 1. A, 5. G a 2. G se konal na Špičáku od 20. do 26. ledna 2019


V neděli ráno jsme se všichni sešli v 9 hodin u gymnázia, kde stál autobus, který nás měl odvézt na místo určení. Naložili jsme bagáž a lyže, rozloučili jsme se s rodiči, zamávali jsme panu řediteli a jelo se... 
Hned po příjezdu do ski areálu Špičák jsme se šli ubytovat do chatek s poetickými jmény Hanička a Blaženka. Po chutném obědě jsme se rozdělili na dvě skupiny. První skupina spolu s panem učitelem Filipem a s paní učitelkou Havlíčkovou šla na běžky a druhá skupina s panem učitelem Huříkem a s paní učitelkou Huříkovou se vydala na pěší túru k Čertovu a k Černému jezeru. 



Následující den jsme byli rozděleni do skupin podle toho, jaké jsou naše lyžařské dovednosti. Zbytek kurzu jsme lyžovali v daných skupinkách, kde jsme se každý o trošku zdokonalili ve svých lyžařských schopnostech. Ve středu jsme my "neběžkaři" dali lyžím volno a šli jsme se opět projít k Čertovu jezeru. Mimo lyžování jsme si užili i spoustu zimních radovánek, hraní her a legrace. I počasí nám celý týden přálo, sice mrzlo a některá rána byla mlhavá, ale pokaždé se vyjasnilo a ukázalo se sluníčko. Takže úplná zimní idylka. 



Myslím, že nás tyto chvíle strávené mimo školní lavice zase o něco sblížily, a troufám si tvrdit, že se tento společně strávený týden líbil i našim profesorům.

Komentáře