Přátelství s výhodami

"Miluji Tě," řekne najednou jeden. Věta, která se neříká jen tak a která porušuje pravidla. Ne, tohle už není kamarádství s výhodami. A co když to ten druhý nechce? A co když ten první už bez toho společného času nemůže být a chce stále víc?                                                  

Pojem představující "lepší kamarádství", není používaný jen mládeží, ale i dospělými lidmi. Pro některé znamená jistý smysl života, a pro některé  něco nepředstavitelného. Jaký máte na takové  "lepší kamarádství" názor vy? Jste pro, nebo proti? Jaké má toto přátelství výhody a jaké nevýhody?

Tento pojem představuje kamarádství, kde nestačí vzájemná pomoc, být tu jeden pro druhého, když potřebuje. Spočívá ve fyzickém kontaktu i mezi přáteli, kteří nechtějí závazný vztah. Ke vzniku takového "kamarádství" by mělo dojít, když oba dva nemají momentálně žádného partnera a chybí jim ona "rozkoš". Samozřejmě může dojít i k situacím, kdy některý partnera má, ovšem miluje jeho charakter a k vzájemným dotykům má svého kamaráda s výhodami. Dle mého to není správné. Buď člověka milujeme, jsme s ním, a v tom případě kamarád s výhodami musí stranou, nebo ne a kamarád s výhodami se stává vaším nejlepším přítelem.

Krátký případ vzniku kamarádství s výhodami:
Jsi už dlouho sám a tvoje kamarádka je na tom podobně, a tak se rozhodnete, že spolu budete žít i milostný život, ovšem bez závazků! 

Může toto přátelství fungovat i bez lásky? Vydrží snad, když jeden z nich změní své stanovisko?

První změna může nastat v případě, že se jeden z kamarádů zamiluje do někoho jiného a nechce být nevěrný svému srdci, a proto jde kamarádství s výhodami stranou a je jen na tom druhém, zdali přátelství vydrží. Druhá změna nastává v případě, že se jeden z kamarádů zamiluje do toho druhého, mimochodem pravděpodobnější situace. Co když milujeme, ale tím víc nás zraňuje to, že to ten druhý nechápe. I když to zprvu nevypadá, přátelství s výhodami i samotné přátelství končí tak jako tak. 


Přátelství s výhodami mají ale i své výhody. Hlavní výhoda je nezávislost - můžete si dělat, co chcete, a hlavně si s tím druhým nic neslibujete, lidově řečeno ,,vztah bez závazků". Dle mého ideální rozptýlení po těžkém rozchodu.

Každý by se měl zamyslet na tím, jestli má na to, vkládat tak vzácné emoce do - prázdna, a pokud má někdo tak silný žaludek, musejí city stranou, protože ty v tomto přátelství opravdu nemají co dělat...



Zdroje: Blesk.cz, úvodní článek- First Class, Ona Dnes.cz


Komentáře