Zpráva o Vánocích

Zpráva o Vánocích



Jako každý rok i loni Vánoce nakonec dorazily. Předcházelo tomu dlouhé období adventu, plné spěchu, pečení, velkého úklidu a megavelkého zdobení celého bytu, domu, města, republiky i světa, byla taky trocha sněhu a samozřejmě hodně nakupování. Znáte to, adventní věnec, dárky, stromeček, kapr, hodně jídla, zase dárky a ještě...dárky na poslední chvíli. 

Jaké Vánoce jsem si plánovala?  Celé Vánoce v Rakousku, ve městě Stayr,  s celou  rodinou namačkanou do jednoho malého bytečku, s návštěvou vánočních trhů,  na lyžích bez padání, s kupou sněhu, s bruslením, se spoustou jídla , se zdobením stromečku, rozbalováním dárků  a dobrou náladou, veselím a smíchem.
A jak to celé dopadlo? Jeli jsme domů už 25. 12., celá rodina se sešla ( i když ne všichni byli celou dobu fit), mačkání v bytečku bylo prima, vánoční trhy jsme nestihli, lyžování v Alpách nemělo chybu ( až na to padání), na bruslích se taky padalo,  sněhu bylo málo, ale zato jídla bylo habaděj, stromeček jsme ozdobili, dárků pod ním bylo až dost a smála jsem se celé Vánoce. 
Takže, plán byl splněn, příští rok se budeme všichni mačkat u nás.

Sára

Komentáře