Soustředění v Praze


canto
Členové našeho školního sboru Canto se ve dnech 12. - 14. 4. 2019 zúčastnili pěveckého soustředění na radotínském gymnáziu. Týkalo se nácviku rockového oratoria Eversmiling Liberty na listopadové vystoupení na Národní třídě.

Je pátek a my vyrážíme na soustředění do Prahy. Nakládáme zavazadla do autobusu a sedáme si na naše (předem zarezervovaná) místa. Někteří z nás během dvouapůlhodinové jízdy usínají  a "klimbají", ale než se nadějí, už vystupují na autobusovém nádraží Anděl. Přestupujeme do metra, následně do autobusu a jedeme směrem Radotín, kde už na nás čeká pan sbormistr. Přicházíme až ke gymnáziu Oty Pavla a "zabydlujeme" se v jedné ze tříd. Od osmnácti hodin nás čeká první zkouška a poté jdeme všichni spát.
Další den ráno už se chystáme na další zkoušku a těšíme se na oběd. Po třech hodinách zpěvu se jdeme najíst do nedaleké restaurace, kde si každý dá, co chce, a pak už následuje další zkouška, tentokrát ale
v plném počtu 150 studentů z různých koutů České republiky. Potom se někteří z nás společně s paní učitelkou Tláskalovou "odebírají" nakoupit si něco k večeři a ke snídani. Ke konci dne jdeme ještě na jednu zkoušku a potom spát.
Poslední  den hned ráno si balíme všechny věci a jdeme na poslední zkoušku a rozloučit se s ostatními sbory. Na oběd už vyrážíme zpátky na Anděl, kde máme dvouapůlhodinový rozchod, který si každý užíváme po svém. V půl čtvrté ale sedíme všichni v autobuse a jsme připraveni na odjezd domů.

A další soustředění na rockové oratorium nás čeká v říjnu...


Komentáře