PechaKucha Night


20 obrázků, 20 sekund, 20 věcí, které chci sdělit. To je PechaKucha, zábavný formát přednášky, který je rychlý, stručný, výstižný.

Před očekávaným vimperským Majálesem se celý týden konají nejrůznější doprovodné akce. Na parkovišti u gymnázia nám vyrostlo dřevěné pódium a každý večer to ve Vimperku opravdu žije. Jednou z akcí byla právě PechaKucha Night, která proběhla ve čtvrtek 16. 5.

Na první pohled se zdála pozvaná skupinka přednášejících opravdu různorodá. Spojovalo je ale jedno společné téma: Do hlubin nejen študákovy duše. A tak se stalo, že se na pódiu vystřídali učitelé, studenští aktivisté, zakladatelé neziskových organizací i třeba zástupci církve.

Jedním z těch, kdo v krátkém sledu fotografií mohl představit svou tvorbu, byl i náš časopis GOOL. S mikrofonem v ruce se Kačce a Vojtovi podařilo shrnout to, co tak rádi děláme, na čem právě pracujeme a jakých zajímavých akcí jsme se zúčastnili.

PechaKucha byla pro mě velkou premiérou. Podobný formát jsem nikde jinde neviděla a moc mě zaujal. Stručnost, ale také věcnost, s jakou přednášející předávají svou myšlenku publiku, je opravdu originální. Na PechaKuche se vážně nikdo nudit nebude!



Komentáře