Škola bez hranic již potřetí

Poslední dubnový den vyrazila naše třída 6.G, společně s 2.A, na další výlet z projektu “Škola bez hranic“, kterého se účastníme s našimi německými kamarády z Waldkirchenu. První dva společné projekty jsme strávili ve školách, tento třetí byl zaměřen na aktivity mimo školu, a proto jsme se vydali na Horskou Kvildu. Počasí sice odpovídalo české pranostice: “březen, za kamna vlezem, duben ještě tam budem,“ ale i přesto jsme si celý program užili.
Po příjezdu do návštěvnického centra s jeleními výběhy, jsme se rozdělili do dvou českoněmeckých skupin a dopolední program jsme absolvovali rozděleně. Jedna skupinka zůstala v návštěvnickém centru a měla možnost vyslechnout krátkou přednášku o historii sklářství na Šumavě. Zájemci si pak mohli sami vytvořit svoji skleněnou perlu. 
Druhá skupina šla do jeleního výběhu, kde pozorovali zdejší stádo a také hráli hry. Asi po hodině se skupinky vystřídaly.

Po společné fotce s německou a českou vlajkou jsme vyrazili na oběd a poté jsme ještě všichni společně hráli různé hry.
Příští, a také poslední společný výlet nás čeká v září. Tentokrát navštívíme naše kamarády u nich v Německu a na připravený program se už teď moc těšíme.

Komentáře