PechaKucha Night vol.7 - 11. 9. 2019

O minulé PechaKucha Night jsme již psali. Tento velice nadějný japonský projekt byl letos ve Vimperku již posedmé, tentokrát netradičně v prostorách podkroví bývalé lesárny, dnes již knihovny. Téma sedmé PechaKucha Night znělo „Dědictví“, a to i z důvodu o víkendu probíhající akce „Dny evropského kulturního dědictví“.

Akce, ač má vždy stejná pravidla, nikdy úplně stejná není. Střídají se jak hosté, tak témata, která si musí dopředu připravit. Jak probíhá taková příprava na PechaKucha Night? Ve své podstatě je prostá. Host obdrží vybrané téma a v prezentaci zpracuje přesně 20 obrázků, o které se chce s diváky a ostatními hosty podělit. Samozřejmě má také k dispozici komentář ke každému obrázku, přesněji 20 vteřin na každý z nich.

Měl jsem to štěstí celou PechaKuchu provázet jako moderátor, tudíž jsem se seznámil i se zajímavými hosty, kterých bylo osm. Každý z nich byl perfektně připravený, a také každý z nich pojal téma „Dědictví“ trochu jinak.
Diváci tedy zažili opravdu pestrou podívanou, kdy se mohli setkat s historií našeho města, s historií jako takovou, s náhledem do filozofie nebo kupříkladu i s dědictvím, jaké nám nabízí jóga. Ač PechaKucha vznikla v Tokiu v hlavách dvou architektů, rozhodně není určena jen pro milovníky architektury.

Na další PechaKucha Night, letos již čtvrtou, se můžete přijít podívat již 21. 11. 2019 a věřte mi, že se  určitě nudit nebudete!

Komentáře