Jak se nám vybarvila škola?

Již od začátku školního roku všichni vnímáme změny, které se na naší škole dějí. Nová okna nebo ventilace ve třídách. Ale nejvíce si všímáme změny  barev našich budov. Doslova  to tu hraje  barvami. Co vy na to? Zřejmě to každý z vás vnímá trochu jinak.

My jsme šli přímo ke zdroji a zeptali se pana ředitele. Jak vlastně došlo zrovna k takovému výběru barev? A jaký je jeho osobní názor?
Pan ředitel nám vyšel vstříc a všechno vysvětlil. Naše škola se nachází v památkové zóně, a proto se na výběru barev podíleli především památkáři. Mezi jejich požadavky patřilo, že každá budova musí mít jinou barvu. Budova A musí zůstat zachována v původní barevnosti. Stejně tak budova D, a to i její kachličky. Ostatní barvy už byly na panu řediteli. Mohl vybrat jemně pastelové z malého vzorkovníku, což, jak sám přiznal, nebylo vůbec lehké. Nakonec zvolil zelenou (vlastně olivovou) pro budovu C a kávovou pro budovu B. Jak sám říká, je se svým výběrem a konečným výsledkem spokojený. A co vy? Brzo proběhne taková malá anketa, jejíž výsledky zde samozřejmě zveřejníme.

Klára, 7.G
zdroj: oag

zdroj: oag

zdroj: oag

Komentáře