Světlo pro Světlušku

V sobotu 19. října v Pražské křižovatce (v kostele sv. Anny) proběhl charitativní koncert Světlo pro Světlušku. Letošní koncert byl výjimečný. Poprvé po několika letech divákům bylo představeno nové logo Světlušky, které nese příběh:

,,Nové logo Světlušky v sobě spojuje symboly hvězdné oblohy a  Braillova písma, jímž je napsáno slovo SVĚT. Logo ukazuje nevidomé jako aktivní osobnosti se silným příběhem. Archetyp slova svět odráží touhu vyjít z izolace a překročit své omezení."

www.google.cz
V průběhu přímého přenosu, ale i nadále mohou lidé mocí tzv. DMSky posílat jednorázovou, ale i trvalou finanční pomoc. Tímto způsobem se v průběhu let podařilo vybrat neuvěřitelných 165 miliónů korun.

Jako každým rokem programem provázela moderátorka Lucie Výborná a jejím letošním spolumoderátorem byl sportovní komentátor Jan Smetana. O hudební vystoupení se postarala známá zpěvačka Lenka Filipová s Miroslavem Orságem, skupina Chinaski s Blankou Janečkovou, Miro Žbirka s Ráchel Skleničkovou, David Pražák s Ondřejem Krejčou a Mikulášem Klenorem a další. Písničky doprovázel smyčcový kvintet a sbor, který se skládá z Kühnova dětského sboru, z pěveckého sboru Školy Jaroslava Ježka, pěveckého sboru ZŠ pro žáky s poruchami zraku nám. Míru v Praze a Gymnázia pro zrakově postižené. Vše pod vedením Elišky Hrubé Toperczerové. Večerem zazněla i hymna ZZZ v podání skupiny Xindl X & Jananas & Benjamin Levíček.

Snahou tohoto projektu je ukázat, že svět se nedělí na vidící a nevidomé,  že svět je pouze jeden. A proto si Jiří Langmajer, Martin Koreň a Miro Žbirka v rámci reportáže DEN POTMĚ, vyzkoušeli, jaké to je dělat své koníčky (potápění, motorky a hudba) jako 
nevidomí.

https://www.youtube.com/watch?v=CygK3Au4bN4

Komentáře