Krabice od bot

➢Co to je?

Krabice od bot je každoroční sbírka ať už věcí, nebo peněz.
Jsou dva druhy krabice od bot:
1. Krabice od bot
2. Krabice online

Krabice od bot

Pokud zvolíte číslo 1-Krabice od bot, tak si vyberete nejbližší sběrné místo, pak pohlaví a věk dítěte a na jejich webu https://www.krabiceodbot.cz/ si dárek rezervujete. Poté do libovolné krabice zabalíte dárky vhodné pro toto dítě, popřípadě dárky které si dítě přeje a na krabici napíšete věk a jméno dítěte. Do krabice můžete dát jak nové, tak i staré věci, např. panenku, se kterou si už nehrajete a je v dobrém stavu.  Krabici pěkně zabalíte a donesete na vybrané sběrné místo. A máte hotovo! Jak jednoduché to bylo a potěšíte tím děti z chudých rodin, které to dostanou k Vánocům, protože  až půl milionu dětí v České republice žije v chudobě a většina z nich nedostane k Vánocům vůbec nic.

Krabice online

Ale pokud zvolíte číslo 2-Krabice online, tak si vyberete ze tří druhů ilustrovaných dárkových certifikátů, doplníte jméno, vzkaz a částku, kterou chcete darovat. Hned co částka dorazí na vybrané sběrné místo, tak vám na e-mail dorazí potvrzení, chudé rodiny, nebo maminky s dětmi dostanou peníze k Vánocům a budou si za to moct pořídit věci, které potřebují, nebo podle darované částky, budou moct odejít z azylového domu a budou tak mít nájemné na vlastní byt.

Naše škola

Naše škola se letos zapojuje podruhé, obdarujeme 10 dětí: Lukáše (4.G), Patricii (naše třída 2.G), Martina (5.G), Moniku (3.G), Jana (1.G), Denisu (7.G), Mauricia (2.A), Sofii (6.G), Aničku (1.A) a Anitu (učitelé)

Můj názor

Můj názor je, že je to správná věc, představte si, že byste k vánocům nic nedostali, a přesně takhle se cítí děti z chudých rodin, ty děti nemůžou za minulost svých rodičů, většinou nebývá chyba ani na straně rodičů (dluhy, vysoký nájem...), ale někdy ano (utrácení za cigarety, alkohol...). Vybrat věci, se kterými už si nehrajete, nebo oblečení které už nenosíte a zabalit to je naprostá maličkost, to samé poslat pár stovek či tisícovek, myslete na to, jaký byste měli pocit, být v jejich kůži a dostat dárek v podobě věcí či peněz.

A na závěr si určitě pusťte toto video https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=ekWz8J3__Ik&feature=emb_logo

Komentáře