Taneční kurzy 2019

Taneční 2019 

Už je to tu zase. Přesně po roce ve Vimperku probíhají taneční kurzy pod vedením známého tanečního mistra Mgr. Tomáše Gaudníka. Tentokrát je to ale jiné, musím tancovat i já sám a to není žádný med. 





Vše začalo 27. září v Městském kulturním středisku Vimperk. Všichni jsme si říkali: "Tak je to úvodní lekce, tance moc nebude". Ale to jsme se šeredně zmýlili. Na úvod nám taneční mistr ukázal, jak správně vyzvat dámu, a samozřejmě nechyběla malá ukázka provedená jedním tanečním párem. A koho myslíte, že si pan Gaudník vybral? Mě... Já byl v tu chvíli strašně nervózní a zpocený. Ale tak co? Měl jsem to alespoň za sebou, ale na pohledy zhruba padesáti lidí v sále do konce života nezapomenu.  




Druhá lekce byla opět velmi náročná. Předávali jsme květiny našim dámám a opakovali jsme všechny doposud naučené tance (tzn. waltz, jive, mazurku). 




Po následujících pěti vyučovacích lekcích byla "prodloužená" za dveřmi. Konala se 1. listopadu a my už jsme uměli sedm základních tanců. Kromě kurzistů si zde zatančili i rodiče. Za jejich dobrotu jsme je odměnili modřinami na nohách a pošlapanými střevíci.




Dnes je 14. listopadu a čeká nás Salsa lekce. Na rozdíl od naší oblíbené polky je tento tanec tancem těla. A proto se na něj všichni velmi těšíme.


 
A to je teprve začátek ..... 

Komentáře