Všechno jednou končí aneb Věneček 2019


Je to tak - pravda pravdoucí.  Současně s našimi tanečními kurzy probíhala i každoroční taneční show StarDance, kde se hvězdy učily podobné kroky jako my ve Vimperku. Vlastně vše bylo téměř úplně stejné, až na to, že Marka Ebena a Terezu Kostkovou vystřídali manželé Gaudníkovi.  Uteklo to jako voda a s prvním prosincovým pátkem přišel i závěrečný věneček...


... neboli neodvratný konec našich zážitků na tanečním parketu. Stres, nervozita a nevědomost o krocích byly ten večer neodmyslitelně na programu. Hlavně při polonéze. Snad od každého kurzisty zazněla věta: „Doufám, že s partnerem stojíme pod stejným číslem!“ Já jsem samozřejmě nebyl výjimkou. Se svou partnerkou Míšou jsme byli domluveni na čísle 13, a jelikož oba máme chvalitebnou z matematiky, předpokládali jsme, že stojíme správně. Naštěstí jsme to zvládli dobře a náš nástup se vydařil. Hned po něm jsme se pustili do krásného anglického waltzu. Jen si na to vzpomenu, nejradši bych se vrátil v čase.  Každá z dívek měla na sobě krásné šaty, které vypadaly v záři reflektorů jako z pohádky. Při tanci s rodiči jste nemohli přehlédnout, jak se dmuli pýchou. Sice tam na tak malý parket o něco více lidí , ale my to zvládli. JSME PROSTĚ ŠIKOVNÍ A TALENTOVANÍ!!!


Přijeli za námi i profesionální tanečníci z celé republiky a ukázali nám jak  standardní, tak i latinsko-americké tance. Pověděli nám o soutěžích, na které jezdí a o organizaci jejich týdne. Být já na jejich místě, určitě bych neměl čas napsat ani tento článek. Jako správní absolventi tanečních kurzů jsme k tomu dostali i náležitý dokument. Ano, máme to černé na bílém, či spíše bílé na barevném. Celý večer probíhal za hudebního doprovodu skupiny De Facto. Hráli úžasně, i díky nim získal večer náležitou atmosféru. Škoda, že fronta ve fotokoutku či u baru nebrala kolikrát konce.




Ve StarDance mohl vyhrát jen jeden pár, ale tady jsme byli vítězové všichni. Kdybych mohl, neváhal bych a kurz navštěvoval znovu. Pokud se rozhodujete, jestli jít, či nejít, neváhejte a jděte do toho. Určitě na taneční nikdy nezapomenete a ty úžasné zážitky si ponesete až do konce života. 




Komentáře