XX. ročník Gymnasia cantant

Ve dnech 1O. - 12. dubna 2014 se náš pěvecký sbor Canto zúčastnil XX. ročníku celostátní soutěžní přehlídky Gymnasia cantant v Brně. Byli jsme sice pozváni pouze jako hosté, ale bez Canto-Brno-1-150x150ceny jsme neodešli – získali jsme „Zvláštní cenu za mimořádně kultivovaný hlasový projev a dramaturgii“. Moc si této ceny vážíme, protože je to jedno z nejvyšších ocenění od poroty.

Začínali jsme ve čtvrtek, kdy jsme se představili v sále Dělnického domu Židenice traditionalem „A white rainbow“ a chodskou lidovou písní „Alou, viavat!“. Celý pátek jsme pak trávili nacvičováním společných písní v ateliérech a někteří si udělali odpoledne krásný výlet na hrad Špilberk. Celodenní odměnou nám byla večerní ,pařba´ s kapelou Rock Mood v KS Omega, se kterou jsme si zazpívali například i píseň „O happy day“.

V sobotu, v den odjezdu, přišlo na řadu vystoupení všech sborů pro brněnského primátora a slavnostní závěrečné vyhlášení výsledků soutěže v Besedním domě. Tímto jsme zakončili náš třídenní výlet do Brna. Pak už následoval jen úspěšný návrat domů s pocitem, že patříme mezi jedny z nejlepších gymnaziálních pěveckých sborů ČR.

Kristýna Vyskočilová

Komentáře