Punkový večer na Ostrově 19.9. 2014

V pátek 19. září ožilo strakonické Podskalí punkovou hudbou. Jedna z hrajících kapel, Cela pro Klárku, pořádala akci s názvem Punkáči na Ostrově. Celkově vystoupili tři, dá se říct, místní kapely. I když většina z nich hraje už nějakou dobu, vsadím se, že jejich jména pozná málokdo z vás. Mám-li být konkrétní na stagi se předvedli vimperští Nutno Dodat, písečtí JZLF a domácí Cela pro Klárku. Strakonické Podskalí se zaplnilo necelou stovkou lidí, zejména punkových fanoušků a známých.



Oficiální začátek koncertu byl v 19:00, ale první kapela začínala až kolem 20:00. U vstupu se platilo lidových padesát kaček, bohužel už ne těch pěkných papírových. Hned tam už Cela pro Klárku nabízela svá trika a placky, kterou už mám samozřejmě připnutou na batohu. 



Nekonečně dlouho trvající domluva se zvukařem nakonec tak nekonečná nebyla a Nutno Dodat začali skoro včas. Byli tedy první kapelou, která to rozjela v plné parádě. Lidé se blížili a blížili k pódiu, ale kde to vázlo? Místo klasického poga spíš jen pokukovali a poslouchali pro ně asi novou kapelu. Já jakožto věrná fanynka jsem fandila. Když se pomalu blížil jejich konec, lidé se začali bavit ve velkém. Na konec zahráli jejich nejnovější píseň Šumava, která by mohla být pro Šumávaky takovou menší hymnou.


Jablko Znetvořené Lidským Faktorem, aneb JZLF převzali štafetu po Nutno Dodat. Nejen punk, ale i grunge a něco z reggae zvládnou zahrát kvalitně a bez problémů. Díky jednomu členovi mají autorská práva na píseň Po schodoch od Richarda Müllera, takže i ta zazněla v plné parádě. Jejich nejznámější hit Nesnáším svýho psa zazněl též a neminulo ho ani repete, když lidé skandovali ,,Ještě jednou! Ještě jednou!" Aby nedošlo k nedorozumění - píseň nemá nic společného s podporou týrání zvířat. Flexibilita v hudebních stylech umožňuje fanouškům si na chvíli oddychnout od vyčerpávajícího poga a naopak zapojit třeba i svou drahou polovičku a zakroutit si tělem.


A domácí Cela se vyhoupla na pódium po nekonečně dlouhém hraní JZLF, které mě a myslím, že ještě dost lidí vyčerpalo. Lidé jako by se zbláznili. Když jste se dívali zezadu viděli jste lítat ruce, hlavy, nohy, vlasy. Všichni skákali, křičeli, zpívali. No dobře, u některých to bylo tím, že byli veselí, díky nějakému tomu pivečku, nebudu se vás snažit obelstít, že tomu tak nebylo. Pravda je ale i ta, že Cela má přece jenom ve Strakonicích jméno. Dá se říct, že je to rodinná kapela. Byla jsem dost překvapená, když mi kamarád oznámil, že kapelu tvoří otec, který vede kluky k muzice, dva synové a kamarád. Mimochodem Cela v blízké době vydá nové CD a 19. prosince ho pokřtí na Křemelce.



Akce končila kolem 1:00 ráno. Průběh byl bezproblémový až na jednu skoro bitku, kdy se nadmíru opilý muž pokoušel vyprovokovat pána sedícího u stolu. Nakonec se žádná bitka nekonala, takže si místo vítězství odnesl ostudu. Hanba mu! Počasí musel někdo podplatit pěknou sumičkou, protože celou dobu až na pár osudných minutek drželo. A zima? Ta byla možná tak jen sedícím, kteří se zvedli jen, když měl jim došlo pitivo.

Sečteno a podtrženo: jednička s hvězdičkou!


(Fotky - zdroje: facebook -CpK, GB photography)

Komentáře