Kyberšikana

V úterý 17. 2. měla třída 3. G besedu o kyberšikaně.
Lektory jsme měli Lucku a Petra, kteří nám vysvětlovali
pojmy vztahující se ke kyberšikaně. Beseda trvala čtyři
vyučovací hodiny, při kterých jsme poznávali zajímavé,
ale i děsivé věci.
 
        
Skoro všem se zalíbila hra, při které jsme si měli vybrat fotku se sympatickou postavou. Rozdali nám papíry a psali jsme si s postavami, které jsme si vybrali. Poté jsme měli přečíst, co jsme napsali, a pak otočili fotografie, na kterých byli lidé, kteří ve skutečnosti zneužívali děti na fb. Hráli na počítači tak dlouho hry, až se z toho zbláznili. Asi nejhorší byla vražedkyně z močálu. Hráli jsme také hru ,,Škatulata hýbejte se", při které jsme se poznávali, co máme rádi. Při jedné aktivitě jsme se měli rozdělit do dvou skupin a lektoři nám rozdali papíry s hesly a my jsme měli poznat, co znamenají. Také na interaktivní tabuli byly dva texty. Jeden pro dívky a druhý pro kluky. Dívky i kluci měli podle textu, který tam byl napsán, poradit té dané osobě v situaci, kterou sama nedokázala vyřešit.
Nakonec nám ještě poskytli kontakty, kam se obrátit, kdybychom se ocitli někdy v nepříjemné situaci a potřebovali jsme odbornou pomoc.

Celkově se nám beseda velmi líbila, protože byla velmi praktická, a děkujeme lektorům Lucce a Petrovi za ni. Budeme se těšit za rok na další besedu s nimi.


Komentáře