Divadlo + piknik = skvělý zážitek

Máte rádi divadlo? Nebo chodíte jen povinně se školou? Každopádně byste měli vědět, že máte ještě tenhle víkend jedinečnou příležitost navštívit Volyňský divadelní piknik, kde můžete zhlédnout ty nejlepší inscenace amatérského divadla. A nutno podotknout, že amatérské zde rozhodně neznamená horší spíše naopak. Z nadšení některých herců by si mohli vzít někteří profesionálové příklad.





Nekritická kritika

Já jsem využila prodlouženého víkendu a v první části festivalu jsem se vydala hned na tři představení. Přestože jsem vybírala spíše podle času než podle osobních preferencí, byla všechna tři naprosto jiná a hlavně naprosto skvělá.

S úsměvem nepilota – kabaretní hodina plná písní, poezie a především úžasných jazykových hříček.
Jak Švédové L. P. 1645 marně Brno dobývali aneb Bylo nebylo – vtipně zpracovaná pověst o dobývání Brna a zvonění poledne už v jedenáct. Největší zážitek – zcela nevlastenecké házení dělové koule na Brno v roli švédského dělostřelectva.
…dlouhá cesta – smutné, ale krásné představení o životě jednoho vědce proložené téměř kaskadérskými kousky mladších herců.

Program aneb na co můžete vyrazit

Čtvrtek 14. května 2015
19.00 – 20.20    Slovanský tyátr Olomouc / Naši furianti (NN) 

Pátek 15. května 2015
09.00 – 11.10    Divadlo Point Prostějov / Baskervillská bestie (NN)
13.00 – 14.35    TRIARIUS Česká Třebová / Ten druhý (NN)
16.00 – 18.10    K. V. A. S. Karviná / Divadelní komedie (NN)
20.00 – 22.00   DS Jana Honsy Karolinka / Advent (NN)

Sobota 16. května 2015
10.00 – 12.10    Divadlo NABOSO Boskovice / Lhář (NN)
17.00 – 19.00    DK Jirásek Česká Lípa / Maratův Sade (NN)
20.00 – 21.20    SPOMAL – Spolek ochotníků Malenice / Bláha a Vrchlická (NN)

Neděle 17. května
10.00 – 11.30     HOST PŘEHLÍDKY – Divadlo Spektákl / Fraška o Dušanově duši

Ale na co mám jít?

Nevíte? Moc velký výběr? Buď to můžete zkusit náhodně (a pravděpodobně toho nebudete litovat) nebo zkuste speciální výběr časopisu GOOL, který je průřezem všech žánrů.

Naši furianti – česká klasika, o které se vyplatí něco vědět k maturitě. Tak proč ji nepoznat trochu podrobněji a hlavně určitě zajímavěji než z hodin češtiny?
Bláha a Vrchlická – komedie se dvěma herci od souboru z nedalekých Malenic.
Lhář – kdo se nebojí alternativního (a možná trochu náročnějšího) divadla a nevadí mu sedět na jevišti, Lháře by rozhodně neměl vynechat. Už jsem jedno představení od divadla NABOSO zažila (včetně sezení na jevišti) a nemělo to chybu.

„Jít, či nejít? Jít!“ Tak to stojí na programu a já s tím rozhodně souhlasím. Jděte. Když už nic jiného, tak se před představením pravidelně rozdávají buchty.


Závěrečná poznámka: I když se vám to možná po přečtení článku jeví jinak, opravdu jsem za propagaci Pikniku nic nedostala. Ani volnou vstupenku.

Komentáře

  1. To vypadá jako recept na piknik. piknik = skvělý zážitek - divadlo

    OdpovědětVymazat

Okomentovat