Naše cesta na MaSo


Ve středu 13. 5. 2015 se skupinka z naší školy vydala do Prahy na matematickou soutěž MaSo, kterou pořádá Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Již po druhé skupinku tvořili: Denisa Nováková (3. G), Petra Hrubá (3. G), Martina Nová (3. G) a Jan Heřta (2. G). Doprovázela nás paní učitelka I. Doubková.  



Před šestou hodinou ráno jsme vyjeli autobusem z Vimperka. V Bohumilicích se k nám připojila ještě poslední členka našeho týmu a byli jsme kompletní. Do Prahy jsme přijeli po osmé hodině. Následovala cesta tramvají, kterou jsme dojeli na Malostranské náměstí. Protože byl ještě čas do začátku soutěže, rozhodli jsme se, že se půjdeme projít na Karlův most. Jelikož je tam v ranních hodinách málo lidí, byla to příjemná procházka. Potom jsme se už přesunuli na soutěž.

Když jsme vstoupili do budovy MFF UK, zapsali jsme se u organizátorů, kteří nás poslali do předem určené místnosti. Usedli jsme do poslední lavice. Tady se s námi p. učitelka rozloučila a popřála nám hodně štěstí. Studenti matematické a fyzikální fakulty poté všem rychle vysvětlili pravidla hry, která měla podobný princip jako sudoku. Časomíra byla nastavená na 90 minut a soutěž mohla začít. Hodinu a půl se žáci ze sta zúčastněných škol namáhali mozkové závity, ale také naběhali pár stovek schodů. Po skončení časového limitu mohli počkat na vyhodnocení výsledků, anebo spolu se svým dozorem opustit budovu a zjistit své umístění až na internetových stránkách.

Bylo teprve půl jedné, a protože nám autobus jel až v 14:45, rozhodli jsme se, že si čas zkrátíme nákupy. Tramvají jsme tedy dojeli na Anděla a zde jsme měli dvouhodinový rozchod v nákupním centru. Dvě hodiny nám utekly velmi rychle a neodcházeli jsme s prázdnýma rukama. Cestou na autobus jsme si povídali o dnešní soutěži. Péťa se přes mobil koukla, jestli už nejsou na internetu výsledky a byly tam. Ze 106 týmů jsme obsadili skvělé 25. místo, což je nejlepší umístění školy. Paní učitelka tomu nemohla uvěřit. Všichni jsme byli z našeho výsledku nadšení. Do autobusu jsme nastupovali se skvělou náladou. Cesta domů nám utekla celkem rychle. Letošní MaSo se nám velmi podařilo a jsme spokojeni se skvělým výsledkem i s nákupy, které jsme vlastně měli za odměnu.

Petra Hrubá, Martina Nová, Denisa Nováková
Obrázky převzaty z www.mff.cuni.cz

Komentáře