Rychle a zběsile 7


Po komerčním úspěchu Rychle a zběsile 5 a Rychle a zběsile 6, jež dohromady vydělaly 1,4 miliardy dolarů, producenti prosadili natočení dalšího, již sedmého dílu série, a to ve zrychleném režimu, kdy měl celý film vzniknout za pouhý rok. Kvůli tomuto tempu režisér Justin Lin odmítl film režírovat, a proto byl najat James Wan. Cílem sedmého filmu bylo dát dohromady všechny herce ze série. Jelikož bylo poslední scénou z šestého filmu série dovršeno protnutí všech filmů série, měl tento sedmý díl zahájit dějově novou trilogii.
Natáčení filmu probíhalo na podzim roku 2013. Plánované datum premiéry bylo stanoveno na 10. července 2014, avšak dne 30. listopadu měl herec Paul Walker smrtelnou autonehodu. Proto byla premiéra posunuta až na 3. dubna 2015. Po této události bylo natáčení zastaveno. Producenti také začali zvažovat různé varianty řešení této situace, jelikož Walker nedotočil všechny své scény. Nakonec dostal scénárista Chris Morgan za úkol přepsat scénář tak, aby byly využity již natočené scény s Walkerem, ale jeho postava důstojně opustila svou roli v sérii. Brzy se také objevily zprávy, že scény z dálky by mohl dotočit Walkerovi mladší bratři Cody a Caleb, se scénami z blízka by mohly pomoci digitální CGI efekty.
I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou.
Během otevíracího víkendu vydělal film 147,2  miliony dolarů v USA a 392 milionů dolarů celosvětově. V USA tak zaznamenal 9. nejúspěšnější otevírací víkend historie.
Snímek se od kritiků dočkal převážně pozitivních reakcí. Server Rotten Tomatoes uděli filmu na
 základě 194 recenzí (z toho 159 kladných) hodnocení 82 %.
Hlavní role:                             Režie:                                           Scénář:
Paul Walker                                    James Wan                                            Chris Morgan
Vin Diesel
Dwayne Johnson
Michelle Rodriguez
Jordana Brewster
Lucas Black
Jason Statham

Komentáře