Česká všehochuť

Minulý týden jsme měli možnost navštívit každoroční strakonickou pouť, která se oficiálně konala od pátku 25. 9. až do neděle 27. 9. Byla zde možnost zhlédnout různorodou stánkářskou nabídku a nebo využít různé zábavné atrakce, které využívali převážně nejmladší až mladí. Ale upřímně, každý rok to je něco jako malá konzerva pro mnoho sardinek. Jednoduše mačkání, mačkání, mačkání.

Tato akce byla pro mě velmi poučnou, proto bych ji mohla i ostatním doporučit. Nejen že vás naučí větší opatrnosti na vaše věci, případně kabelku, ale také zde poznáte většinu druhů obyvatel naší země zaslíbené. Staří, mladí, obři, trpaslíci, Pražáci, možno Brňané, chudí, bohatí, vše se to tak krásně prolínalo. Postupovalo se v jednom dlouhém proudu, který měl určen dva směry, čili se utvořila pořádná míchanice.

Potravu zde uloví každý. Našli bychom tu jak uzeniny, tak trdelníky mandlovo-ořechovo-skořicové (menší poznámka k tomuto údaji, mandle jsou také ale ořechy). A pokud byste chtěli z pouti přivézt domů také něco pro rodinu a nejen pro váš mlsný jazýček, koupíte zde například teploučké ovčí bačkůrky pro dědečka či babičku, nebo i krásné perníkové srdce pro maminku či tchyni. Každý bude šťastný.

Závěrem mám pro vás veškeré shrnutí mého celkového názoru na tyto dny a doufám, že se tam spolu, mílí čtenáři, někdy ještě do budoucna potkáme.


-autorka Kateřina Kunclová-

Komentáře