Jak šel čas aneb už jsme v současnosti

Slibovala jsem vám pokračování historie našeho časopisu. Takže žádné zbytečné řeči a jdeme na to.

2013/2014

Už od září přemýšlí Terča komu v lednu předá šéfredaktorské křeslo, aby se mohla v klidu připravovat na maturitu. Nadbytek zájmu opravdu nehrozí a funkce připadne tomu, kdo se nejméně bránil. Těšilo mě, Kačka Nová. Abych ale nebyla na všechno sama, správou stránek jsem pověřila Marušku Friedlovou.
V červnu jsme se spolu vydaly do Českých Budějovic, abychom převzali ocenění v soutěži Časopis roku. Odnesly jsme si druhé místo, obrovskou, ale téměř prázdnou tašku cen a postup do republikového finále. Když nám ovšem přišlo hodnocení, nestačili jsme se divit. Ta tam jsou výborná ocenění z minulých let. Proč se dozvíme vzápětí. Porotci místo časopisu hodnotili stránky školy. (Podrobnosti zde) Po několika mailech, kdy nám nikdo není schopný odpovědět, proč k tomu došlo, natož se nám omluvit, se shodneme, že se GOOL zúčastnil soutěže naposledy.

2014/2015

S psaním jsme začali ještě později než normálně, výjimečně jsme se ale neflákali, naopak celé září jsme připravovali náš riskantní krok, přestěhovat se jinam. Museli jste si zvyknout na trochu jiný vzhled, redaktoři také na jiný redakční systém, ale vyplatilo se. Konečně si můžeme měnit vše podle libosti, aniž bychom tím ohrozili stránky školy. A vy jste si mohli první říjnový den přečíst článek ne na www.oag.cz/casak ale na zbrusu nové adrese www.casakgool.blogspot.cz.
Co dál? K pravidelným rubrikám přibyl komix od Klárky Kučerové a na podzim se GOOL přidal na facebook. (Což je mimochodem skvělý způsob, jak nezmeškat žádný článek, takže se určitě přidejte.) Péči o facebookovou stránku si vzala na starost naše hudební redaktorka Gábina Blaschková.
Spoustu článků jsme věnovali Majálesu, který měl poprvé kromě školní dopolední části také odpolední koncert pro všechny. Mohli jste si přečíst rozhovory nejen s pořadateli ale i samotnými vystupujícími.

2015/2016

Tento školní rok jsem přišla s odvážným plánem. Nejen, že budeme psát každý den, ale také bude každý den vyhrazený jiné rubrice. Jak se nám to daří plnit? První část zatím docela funguje (trochu nám to kazí jeden nejmenovaný redaktor z 6. G). S druhou je to některé týdny slabší (například tento), ale někdy splníme rozvrh do puntíku.
GOOL se stává natolik profesionální, že zaměstná vlastního grafika. Honza Filip je autorem nejen plakátku, které vidíte vyvěšené ve škole, ale třeba i nového loga.




Na závěr malá zajímavost, za pět let se vystřídalo v časopisu kolem třiceti redaktorů, přičemž naprostá většina z nich byly holky. Kluci, nebojte se a přijďte ten poměr trochu vyrovnat. Ruku na srdce, kde jinde o vás bude takový zájem?

Komentáře