Úspěšná rybářka na naší škole?!

Na Goolu jste si mohli přečíst již několik rozhovorů s úspěšnými sportovci, či vítězi matematických a jiných soutěží. Co kdybych vám ale řekla, že denně na chodbách našeho gymnázia potkáváte slečnu, která se několik let věnuje rybaření a může se tak pyšnit několika tituly, samozřejmě i titulem mistra světa. Jak se Kačka Roblová k rybaření dostala? A co všechno je na rybářské soutěži hodnoceno?

Zdroj obrázku zde







Rybaření není úplně často vyhledávaný sport, jak ses k němu dostala?

K chytání ryb jsem měla vztah už od mala přes mého dědu, který rád jezdíval chytat ryby. Když mi bylo 8 let, tak jsem se přihlásila na rybářský kroužek, prostřednictvím něhož jsem se seznámila s rybolovnou technikou, které se věnuji dodnes.


V rybaření nejsi začátečník a máš za sebou nejednu účast v soutěži. Mohla bys nám tvé úspěchy shrnout?

Vzhledem k tomu, že v rybolovné technice budu závodit už osmým rokem, tak úspěchů je hodně, ale k nejvýznamnějším určitě patří letošní vítězství národního kola Zlaté udice, 7 titulů mistryně ČR, titul mistryně světa ze zátěže aremberg a celkové 3. místo z pětiboje taktéž na MS v Tolminu (Slovinsko). 

Spousta lidí si ani nedokáže představit, jak se výsledky v rybářské soutěži hodnotí. Na co hlavně porota dohlíží?

V rybolovné technice platí určitá pravidla, která musí každý závodník respektovat, asi jako v každém sportu. Poté se rozdělují disciplíny na dálkové a na přesnost. U dálkových rozhodčí měří vzdálenost hodů, které jsou omezeny buď pokusy, nebo časovým limitem, po který můžeme házet. Disciplíny na přesnost se hodnotí bodově a také na ně máme omezený čas. Pokud je stejný počet bodů u více závodníků, tak rozhoduje čas.

Jak často a jakým způsobem vlastně rybaření trénuješ? Navštěvuješ nějaký kroužek?

V současnosti dojíždím na tréninky do Prachatic, kde kroužek vede trenér Ivan Rieger. Oficiální trénink mám maximálně 2x do týdne a přes sezónu každý víkend závod, ale sama trénuji každý den, když to umožňuje počasí.

Komentáře