Jak to bylo na Špičáku?

Jen co trochu zasněžilo, nelenili žáci sekundy, kvinty a 1. A a vyrazili na hory. V týdnu od 9. do 15. ledna zdokonalovali svůj lyžařský um na Špičáku pod dohledem našich tělocvikářů.
Pro GOOL jsem se pokusila získat nějaké informace v 5.G.

Když jste odjížděli na Špičák, bylo skoro všude zeleno. Jak to vypadalo se sněhem tam? Měli jste na čem lyžovat?

Se sněhem problémy opravdu nebyly. Když jsme přijeli bylo tam už okolo 30 cm bílého poprašku a každou noc se vrstva zvyšovala. Navíc se uměle zasněžovalo.

Jak vypadal váš běžný den? 

Vstávání bylo individuální ale v osm hodin jsme museli být všichni na snídani. V půl desáté jsme měli sraz před chatou, kde jsme nasadili lyže a do cca 11:15 jsme lyžovali. Ve 12 hodin byl oběd a do 14 následoval polední klid. Ve dvě opět sraz venku a do čtyř zase lyžování. V šest jsme večeřeli a probíhala většinou nějaká prezentace o první pomoci. Jednou jsme šli i na horskou službu, kde jsme se dozvěděli něco o jejím fungování. Po návratu z přednášek jsme měli do deseti volno.     V deset jsme už museli všichni být na svých pokojích.

Co se ti líbilo na kurzu nejvíc?

Určitě se mi líbilo, že jsem poznal nové lidi z áčka, které jsem před tím vůbec neznal. A nejhezčí zážitek bych řekl, že byl celý pocit z lyžáku.

Co tě naopak nebavilo? Bylo něco vyloženo štvalo?

Tak k velkému uspokojení většiny jsme běžky     s sebou neměli. Jediné, co bychom přivítali s radostí, by byla pozdější večerka.


Díky za rozhovor.


 


Komentáře