Majáles 2016 - Co? Kdy? Kde?


A je to venku! Asi mi dáte za pravdu, že tyto základní informace, jako kde a kdy, jsou na světě už celkem dlouho. Avšak to, v čem je malájes letos jiný a jací interpreti se představí? To patří mezi pikantní novinky, které se objevily na facebooku teprve nedávno. Podařilo se mi s pár otázkami obrátit přímo na hlavní tři organizátory - Michala, Šimona a Ondru. Že vám jsou tyto jména povědomá? Nedivte se, v rámci vimperského (a okolního) kulturního dění nejsou tito kluci žádnými nováčky.


Kluci, jak to momentálně vypadá s majálesem? Jsou přípravy v plném proudu?

Šimon: Gabčo, určitě, prvotní přípravy začaly už někdy v srpnu a zhruba od prosince jedeme naplno, rádi bychom letos majáles promákli zase o trochu víc. V tuhle chvíli finišujeme přípravu programu a jednáme s potenciálními partnery o všemožných věcech - občerstvení, doprovodné aktivity a tak dále.

Kdy a kde se letos majáles uskuteční?

Ondra: Místo zůstává stejné - bývalé letní kino. I když je v areálu pár problematických věcí, tak se nám tam líbí a navíc si pořád myslíme, že "letňák" k vimperské kultuře prostě patří :) Termín je podobný jako loni - 14. května 2016.

Co nového letos můžeme očekávat?

Michal: Oproti loňskému roku máme dvě zásadní novinky - přesun z pátku na sobotu a posun konce programu na půlnoc. Snažíme se tak vyjít vstříc lidem, kteří ze studijních nebo pracovních důvodů nestíhali přijet dostatečně brzy. Zároveň i nám to částečně usnadní organizaci a stavbu programu.

Jaká jména se na sto procent letos představí?

Michal: I letos jsme se snažili namíchat pestrý žánrový mix. Ze známých a oblíbených jmen se můžete těšit třeba na legendární Vypsanou Fixu, Resta, Ideu a MC Geye z Ty Nikdy Labelu, písničkáře Voxela nebo pražské The Prague Conspiracy, z lokálních interpretů pak například na punk-rockery Exil nebo prachatické Saxuality. 

Kdo všechno se na vimperském majálesu podílí?

Ondra: Největší zodpovědnost leží na nás třech - na mě, Michalovi a Šimonovi. Zároveň nám ale skoro nezištně pomáhá spousta lidí, kterým bychom tímto chtěli poděkovat. Jmenovat ale raději nebudeme, určitě bychom na někoho zapomněli a to nechceme :)

Co byste nakonec vzkázali a na co byste nalákali naše čtenáře?

Šimon: Tuhle otázku zkusíme využít jako nábor :) Pokud byste chtěl někdo zažít majáles "z druhý strany" a vyzkoušet si, jak funguje organizace velké venkovní akce, dejte nám vědět, určitě pro vás něco najdeme! Stačí se ozvat na majales.vimperk@gmail.com! Rozhodně ale všichni přijďte užít si majáles! Děkujeme za rozhovor a v květnu na viděnou!



Komentáře