♫ Vzpomínky na maturák?! ♫

Maturita. Co si budeme povídat, asi nikdo tohle slovo extra s láskou neposlouchá. Když se ale začneme bavit o maturitním plese, večeru, na který se těší nejen samotní aktéři, maturanti, kterým se v té době již zmíněná zkouška dospělosti nebezpečně blíží, ale také jejich kamarádi, známí, rodiče, babičky, dědečkové, či třeba učitelé, bude se nám o tom číst podstatně líp. A že o jakékoliv akci dokáže skrze zážitky nejlépe mluvit člověk, který danou situaci sám zažil? Naprosto souhlasím! Šimon Blashko, Michael Hrdý, Adam Klose, Pavel Kříž, Karolína Předotová - že vám ta jména něco říkají? Ano, máte pravdu, jedná se o úspěšné maturanty a absolventy našeho oblíbeného gymnázia. A hádáte ještě líp - na téma ,,maturák´´ jsem je pro vás taky vyzpovídala... ☺






Kdybys měl(a) jmenovat jenom jeden zážitek z tvého maturáku, který by to byl?

Š. B.: ,,Asi moment, kdy do slavnostního nástupu chyběly zhruba 2 minuty, my už stáli všichni připravení v předsálí a začala s námi mávat obrovská euforie a všichni jsme začali naprosto bezdůvodně nahlas křičet, že chudák moderátor nemohl ples pořádně ani zahájit :)"
M. H.: ,,Nevím, zdali to není divné, ale do paměti se mi nejvíce vštípil obrázek mé americké kamarádky Giny, kterou musela odvážet záchranka - dnes se této historce s Ginou už pouze smějeme, ale okamžik, kdy ji opilou odvážela záchranka moc veselý nebyl."
A.K.: ,,Asi když jsem šel kolem půlnoci do naší šatny maturantů. Byl tam alkoholový dýchánek, ale z naší třídy bych tam hledal zastoupení jen těžko. Zanedlouho přišel i Honza Holoči (spolužák a maturant) a u dveří mu nějaký cizí kluk řekl, že do šatny můžou jen maturanti. To jsem šel do kolen."
P. K.: ,,Maturák jako celek takový, protože byl samozřejmě legen.....počkej si.....dární! Legendární! Ale jako jeden konkrétní zážitek bych asi zmínil naše půlnoční překvapení a dokonale zmáknutá choreografie Mámy od Lunetiků."
K. P.: ,,Moment, kdy zahajujeme nástup, vše a všichni včetně nás maturantů se nachází na svých místech, světla svítí, hudba hraje. Přesně tenhle okamžik se zdál být dlouhou dobu nereálný."

Jak to vypadalo před maturákem ve vaší třídě? Dohodli jste se na všem, nebo byly hádky do poslední chvíle?

Š. B.: ,,Protože jsme byli poměrně různorodá třída, byly hádky na denním pořádku, samozřejmě jsme se většinou hádali kvůli naprostým pitomostem. Nutno ale zmínit, že nakonec jsme se díky pár kompromisům vždycky dohodli :)"
M. H.: ,,Vypadalo to spíš tak, že jsme neměli skoro nic pořádně secvičené, a tak jsme to nechali na osudu - a vše krásně vyšlo. Vše se kupodivu obešlo bez hádek."
A.K.: ,,Byla jsme třída flegmatiků a všem bylo všechno dost jedno. Naštěstí jsme měli skvělou třídní, která nás nakonec do nějakých příprav dokopala a z našich řad převzala iniciativu Klárka Váchová, která nám tím dost zachránila pozadí. Samozřejmě jsme se hádali, bez toho by to nešlo. Každý nakonec chtěl přispět nápadem a to vedlo k občasným nedorozuměním, hádkám, urážením, bitkám, pláči ....nakonec to dopadlo usmířením s pokusem o realizaci a navíc se to obešlo bez krve. Takže to relativně všechno vždycky vyšlo parádně."
P. K.: ,,U nás se většina věcí řešila formou hlasování a i vzhledem k malému počtu studentů (13) to byla pohoda, klídek a Standovo tabáček!"
K. P.: ,,Vzhledem k velikosti třídy (13) plánování probíhalo celkem poklidně. Velká rozhodnutí se obešla téměř bez problémů a paradoxně nejvíce času zabraly drobnosti typu barva šerpy (ale i tyhle „spory“ měly své kouzlo)."

Letošní maturanti - 8.G

Když se na ples podíváš zpětně, je tu něco, co bys při jeho pořádání změnil?

Š. B.: ,,Já osobně nic, ples jsem si parádně užil, a i přes pár organizačních much to byl jeden z nejlepších večerů v dosavadním životě."
M. H.: ,,Určitě bych zajistil, aby nám u vstupu seděli zodpovědní spolužáci z mladších ročníků."
A.K.: ,,Asi bych začal s přípravami dřív, bylo by pak míň stresu."
P. K.: ,,Nejprve bych si pořídil stroj času a během maturáku ho zastavil, aby to vše neuteklo tak rychle."
K. P.: ,,Myslím, že vše se povedlo. Budoucím maturantům bych poradila, ať si i přípravy užijí a příliš se nestresují. Samotný večer totiž uteče příliš rychle a jediné, co zbyde, jsou vzpomínky a špinavý sál."

Napadá tě jedno jediné slovo, kterým bys celý maturák shrnul(a)?

Š. B.: ,,Euforie. Jakmile byl ples zahájen, úplně nás to všechny pohltilo a a z té atmosféry a příhod jsme žili prakticky až do maturity."
M. H.: ,,Párty."
A.K.: ,,Bylo to hezké, velice hezké, velmi se mi to líbilo a bylo to moc hezké."
P. K.: ,,Die Bombe und die Pecke!"
K. P.: ,,Nenapadá, těch dojmů bylo hodně. Každopádně doufám, že na Čokoládovou noc všichni vzpomínají v dobrém☺"

Komentáře