Na kolech do Itálie

Jak jistě víte, na naší škole se kromě lyžařů nacházejí také cyklisté. A právě ti se před nedávnem vrátili ze dvoutýdenního soustředění v Toskánsku. Nám se povedlo jednoho z nováčků prvního ročníku vyzpovídat.

Jak dlouho jste v Itálii byli, už víme, ale jak probíhali vaše tréninky?
Měli jsme je každý den 3 - 4 hodiny v okolí Folonicy, kde jsme měli zázemí a celkem jsme my mladší najezdili 1000 km a ti starší až 1300 km.


To vám tam dávali pořádně do těla. Co jste tedy dělali ve volném čase?
Všechno možné. Hráli jsme tenis, plavali v bazénu, opalovali se – zkrátka relax po tréninku.

No, opálení je na vás hodně vidět. Měli jste tak hezké počasí nebo jste chodili schválně do solária, abyste nás naštvali.
Ne to ne, do solária jsme opravdu nechodili. Měli jsme tam krásné počasí, tak ani nebylo třeba. Snad asi jenom jeden den pršelo, tak jsme si užívali volno třeba na počítači.



Tak to jste měli štěstí. Udělali jste si aspoň nějaký necyklistický výlet při tak pěkném počasí?
Ano, měli jsme dva, ale já byl jen na jednom, a tom když jsme šli obdivovat krásy města Folonicy, nakupovat do jejího centra a užívat si u moře.

Tak tam bych se klidně podívala s vámi. Dali jste si tam nějaké typicky italské jídlo?
To bohužel ne. Jen u stánku jsme si koupili kebab a zmrzlinu, ale upozorňuji, že lepší jsem nejedl a můžu doporučit. Jinak klasickou stravu nám tam vařila paní Nepustilová – pro nás známá jako toskánská teta, u které mi taky chutnalo.

Musím říct, že hladem jste tam opravdu netrpěli. Co dorozumívání, jak vám to šlo a našli jste si tam místní přátele?
Snažili jsme se tam mluvit německy, protože na angličtinu tam nikdo zvědav nebyl. Takže než po kamarádech jsem tam spíš jen koukal po Italkách. Neodpustím si to, ale musím říct, že byly divné. Tam 22 °C, my v kraťasech, tričku a ony navlečené v dlouhých kalhotách a bundě. To by pro mne nebylo.


Tak to bych do tebe neřekla, ale je vidět, že jste se tam nenudili a řádně si to užili. Moc děkuji za rozhovor.

Kristýna Švecová, Vlasta Chrstošová
Fotografie poskytl trenér oddílu V. Huřík.

Komentáře