Zazářete v září se Světluškou


Prázdniny utekly jako voda a naše diáře se opět začínají plnit 
domácími úkoly, školními exkurzemi či termíny zkoušení. Přestože týden většiny studentů je nabitý k prasknutí, někteří si najdou čas i na jiné aktivity než učení, psaní úkolů nebo vypracovávání referátů a prezentací. V následujících řádcích vás seznámím s dvěma záležitostmi, které stojí za poznámku ve vašich kalendářích.









Ačkoliv nepatřím k zaslepeným samaritánům, kteří mají potřebu zachraňovat svět, do sbírky Světluška se každoročně ráda zapojuji. Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Již od roku 2003 se každé září vydávají do ulic po celé České republice dobrovolníci 
s tykadly na hlavě a v černých tričkách, aby pomohli rozzářit životy nevidomých a osob se zrakovým postižením.

I naše škola se pravidelně zapojuje do zmíněného projektu, a tak pokud chcete udělat dobrý skutek, připravte si v úterý 13. 9. pár drobných na propisku, buton s logem Světlušky, svítící náramek nebo tykadla, které budete moci zakoupit během dnem ve Vimperku a okolí od studentů 7.G.


Další poznámku v diáři si bezesporu zaslouží sběr druhotných surovin na naší škole. Spolupráce 
s Jihoseparem odstartovala loni na podzim a kdo byl pilný, mohl si za pár měsíců přijít na několik stovek, které se jistě hodí do každé třídní pokladničky. 
Pokud jste na sběratelskou vášeň nezanevřeli ani přes prázdniny, nezoufejte, sběr papíru a plastů pokračuje i v letošním školním roce, opět pod záštitou třídy 7.G, a tak budete moci kartony, časopisy nebo plastové lahve, které se za léto nahromadily, odevzdat již brzy studentům 7.G a zajistit si tak pár kaček k dobru. 
Pokud vám sběr druhotných surovin připadá zbytečný a přečtené noviny vyhazujete raději do odpadkového koše, nezapomínejte, že halíře dělají talíře a z trošky vody vzniká řeka.

Komentáře